lena_kovacevicLena Kovačević na Bušemijevoj kompilaciji

Džez pop kantautorka Lena Kovačević sa obradom tradicionala „Gusta mi magla padnala“ našla se na kompilaciji „Squadra Bossa feat. Buscemi, Welcome to the party Vol 1“ belgijskog producenta Bušemija, koju je nedavno u svetu objavio EMI.
Mlada pevačica koja se nedavno oglasila u Srbiji spotom „S’Mediterana“ i debi albumom „Dobar dan za pevanje“ (PGP RTS), kaže da je do saradnje sa Bušemijem došlo jednostavno – slanjem mejla koji je našla na njegovoj myspace strani.
-Poslala sam mu mejl, rekla da sam završila u Amsterdamu pevanje i da mi se dopada to što radi. Bušemi je inače veoma zainteresovan za muziku sa naših prostora i zamolimo me da otpevam nešto što je u srpskoj tradiciji. Poslala sam mu pesmu, on je uradio remiks i meni se dopao – kaže Lena.
Za učešće na dvostrukoj CD kompilaciji Bušemijevih remiksa koje je radio za nekoliko džez pevačica, Kovačević je odabrala staru narodnu pesmu sa Kosova i Metohije „Gusta mi magla padnala“.
Tražila je pesmu koja joj odgovara „po senzibilitetu, da nije previše spora, ni brza, da ima neki srednji tempo i lep tekst“.
-Kad smo radili spot u Belgiji planirali smo da se snima na plaži i da se napravi efekat magle. Ali spustila se kiša i temperatura je pala na ‘minus pet’. Na kraju, spot je snimljen u staroj napuštenoj, čuvenoj belgijskoj fabrici kafe – kaže Lena.
Spot „Gusta mi magla padnala“ možete pogledati OVDE, a spot za numeru „S’Mediterana“ OVDE

Povezana vest:  Il Divo donosi preko dva sata muzike