nebojsa_ilic_selektor_veslanjeVESLANJE

Ilić zadovoljan pripremama

 

Selektor veslačke reprezentacije Srbije Nebojša Ilić izjavio je danas da je zadovoljan urađenim na poslednjoj fazi priprema pred nastupajuću takmičarsku sezonu.

-Dobro se radilo, preveslano je dovoljno kilometara i rezultati su bili apsolutno relevantni za donošenje zaključaka. Možemo biti optimisti pred takmičenja koja nas očekuju u 2010. Godini –  kazao je Ilić po završetku poslednjeg testa u italijanskoj Sabaudiji, gde su trenirale i posade Mađarske, Austrije i Nemačke.

Povezana vest:  PLIVANJE, Stjepanović peti, Lenđer šesti u Singapuru

Ilić je danas, poslednjeg dana priprema, odlučio i da Srbiju na prvim međunarodnim takmičenjima ove godine u dvojcu bez kormilara predstavljaju Marko Marjanović i Nikola Stojić, Miloš Stanojević će veslati u skifu, a Miloš Vasić, Goran Jagar, Miljan Vuković i Radoje Đerić u četvercu.

Najbolji laki dvojac Srbije, koji čine Miloš Tomić i Nenad Babović, nije testiran zbog bolesti.

Povezana vest:  VESLANJE, SVETSKO PRVENSTVO NA BLEDU (28. AVGUST – 4. SEPTEMBAR), Laki četverac i dvojac bez kormilara na korak od Londona

Veslački savez Srbije je saopštio da su solidne rezultate postigli mladi reprezentativci Luka Đordević, Igor Lučić i Nemanja Nešić, a da zadati program rada i očekivane norme nije uspeo da ispuni Dušan Bogićević, koji će mesto u reprezentativnim posadama pokusati da izbori naknadno. Rreprezentacija Srbije se sutra vraća u Beograd, a prvo međunarodno takmičenje imaće početkom aprila u Zagrebu gde će učestvovati na tradicionalnoj regati.