Madonna_Super_Bowl

Rusija:Pred 80.000 ljudi Madona molila za slobodu rokerki

 

Na Olimpijskom stadionu u Moskvi, pred 80.000 obožavalaca Madona je večeras uputila apel u korist tri mlade rokerke članice grupe „Pussy Riot“ kojima se sudi zbog izvođenja pesme-molitve protiv Putina u katedrali u Moskvi.

-One su učinile nešto hrabro, platile su cenu za taj čin, molim za slobodu nađe, Katje i Maše – rekla je Madona a njene reči su propraćene ovacijama.

Povezana vest:  Saša Matić, Milica Pavlović i Severina održaće koncerte za pamćenje 10. i 11. marta

Inače koncert Madone je počeo sa tri sata zakašnjenja, prenela je italijanska agencija Ansa.

Ranije danas, nekoliko udruženja bliskih ruskoj pravoslavnoj crkvi tražilo je da se Madoni zabrani večerašnji koncert u Moskvi kao i sutrašanji u Sankt Peterburgu. Udruženje pravoslavnog bratstva je optužilo da „se meša u unutrašnje stvari“ te zemlje i „ruga ruskim zakonima, tradiciji i kulturi“.

Povezana vest:  THE ROOTS, THIEVERY CORPORATION, THE XX, THE HORRORS, THE TING TINGS, FRIENDLY FIRES I GROOVE ARMADA NA TERRANEO FESTIVALU!

Pravoslavne organizacije, naime, zameraju pevačici što je nazvala „cenzurom“ slučaj ruske pank grupe „Pussy Riot“ čijim se članicama trenutno sudi zbog izvođenja pank molitve protiv Vladimira Putina u hramu Hrista Spasitelja u Moskvi.

Madona je u izjavi za AP rekla da podržava slobodu govora i da se nada da će ruske rokerke, kojima preti sedmogodišnja kazna zatvora zbog huliganizam, uskoro biti puštene na slobodu.

Povezana vest:  Fanovi otpevali rođendansku pesmu Goci Tržan