radijski_festival_konferencijaRadijski festival bez pobednika
Šesti „Radijski festival“ biće održan 22. i 23. maja u Vrnjačkoj Banji, uz učešće pop pevača Goce Tržan, Željka Vasića, grupe „Neverne bebe“ i drugih, i prvi put neće imati pobednika.
-Do sada nije bilo ovakvih festivala kod nas. Najbitnija novina je da neće biti pobednika. Ovo je pokušaj da se pop muzika podigne na viši nivo, da svi autori i izvođači imaju šansu da promovišu pesme, a ne da to zavisi od nekog žirija – rekao je danas u ime organizatora direktor Radija S Predrag Anđelković.
Na konferenciji za novinare Anđelković je rekao da šest takmičarskih grupa imaju po jednog nosioca, koji svi direktno idu u superfinale „Radijskog festivala“ 23. maja. Nosioci grupa su Željko Samardžić, Tržanova, Vasić, „Neverne bebe“, Darko Radovanović i „Leksington bend“.
U svakoj grupi pored nosioca ima i četiri nova izvođača. Od njih 20, u narednih mesec dana slušaoci Radija S i pridruženih radio i televizijskih stanica u Srbiji odrediće 12 koji idu u finale 22. maja.
U finala slušaoci biraju šest takmičara koji će se pridružiti nosiocima grupa u revijalnom superfinalu, koje neće imati pobednika.
-Revija muzike je prava reč koja opisuje šta pokušavamo da napravimo ove godine – istakao je Anđelković.
Predstavnik televizije Košava, koja će pratiti „Radijski festival“, Vanja Bulić ocenio je da je „dobro što nema takmičenja“ jer je tako koncipirani festival „korak dalje u gajenju pop muzike“.
Svi nosioci grupa pohvalili su novi koncept festivala, pa je tako Tržanova rekla da joj se sviđa što nema pobednika jer se oseća „uvek kao pobednik pa bila deseta ili dvanaesta“, a Vasić je ocenio da ionako „festival vredi koliko pesama ostane posle njega“.
-Kad su mi rekli da nema pobednika, to sam dočekao aplauzom. Uvek mi se u karijeri dešavalo da mi pesma bude moralni pobednika, a ni na jednom festivalu nisam pobedio – istakao je Samardžić.
Kako je najavljeno, u Vrnjačkoj Banji 21. maja biće održano i prvo finale takmičenja pevačkih talenata „Stars“, koje trenutno emituje televizija Košava, a pobedniku sleduje snimanje spota i albuma.
Povezana vest:  By-Pass u Domu omladine Beograda