Marina_i_Marija_Gobovic,_pevacice

Novi spot sestara Gobović “Devojačko veče”

Jedine bliznakinje na domaćoj muzičkoj sceni, dvadesetosomgodišnje Marina I Marija Gobović, nedavno su snimile spot za pesmu “Devojačko veče”, na muziku iz predstave “Cigani lete u nebo”, koju je radio Saša Milošević Mare, član “Prvog glasa Srbije” i jedan od autora pobedničke pesme Evrosonga “Molitva”.

Spot možete da pogledate OVDE!

Povezana vest:  Album Yelene "Svrati kod mene" u prodaji

Ove dve talentovane pevačice, obe pravnice po obrazovanju, muzikom se bave od pete godine. Pre dve godine, na audiciji za izbor talentovanih pevača za snimanje trajnih muzičkih snimaka za arhiv Radio Beograda, odabrane su od strane Merime Njegomir, odgovornog urednika u Muzičkoj produkciji PGP RTS. Tim projektom su obuhvaćeni mnogobrojni javni nastupi, kao I trajni snimci koji će u njihovom izvođenju ostati sačuvani u arhivi Radio Beograda.

Povezana vest:  Belgrade Demo Fest Live: Žiri od preko 100 odabrao 72 takmičara

U njihovom opusu nalazi se veliki broj pesama, što iz tradicionalne srpske izvorne muzike, što ovih modernijih ritmova.

Marina i Marija su na takmičenju “Zlatni opanak” u Valjevu 2009, proglašene za apsolutne pobednice festivala u kategoriji vokalnih dueta.

Sarađuju sa Milutinom Popovićem Zaharom, a učestvovale su I na muzičkom festivalu u Vrnjačkoj Banji, “Biser suza”, Gorana Radinovića, gde su osvojile nagradu za najbolju etno pesmu. Takođe, Marina I Marija su nastupale na muzičkom festivalu na Ohridu sa Zaharevom kompozicijom “Ljubav je gorko vino”, a u Makedoniji je popularna I pesma koju su otpevale u čast Tošeta Proeskog “Sećanje na slavuja”, koja je 2011.bila među deset najslušanijih pesama.

Povezana vest:  The Mrs. Carter Show World Tour Starring BEYONCÉ RUŠI SVE REKORDE PRODAJE