rokerismoravu

ROKERI S MORAVU – ZLATNA KOLEKCIJA U PRODAJI!

Croatia Records u ediciji „Zlatna kolekcija“ objavila je početkom prošlog meseca dvostruki CD grupe „Rokeri s Moravu“, jednog od najpopularnijih sastava osamdesetih godina u bivšoj državi. Idejni tvorac, kompozitor, tekstopisac i aranžer svih pesama je Boris Bizetić, koji je osmislio scenski izgled Rokera s Moravu i grafički dizajn omota svih diskografskih izdanja. 
Rokeri s Moravu su održali preko 2,000 koncerata širom nekadašnje države, ispunili najveće dvorane, a nastupali su i u Engleskoj, Švedskoj, Holandiji, Nemačkoj, Švajcarskoj, Austriji, Rumuniji, Francuskoj, Kanadi, Australiji i Americi. 
Rokeri s Moravu, kultna grupa 80-tih objavila je 7 singlova, 20 albuma (od 1977. do 2007. godine), 5 video i 2 DVD-izdanja (od 1988. do 2007.), koji su prodati u više miliona primeraka. Grupa prestaje s radom 1991. godine, da bi se na kratko okupila 2007. 
Na dvostrukom CD izdanju „Zlatna kolekcija“ nalazi se 46 mega hitova ove jedinstvene grupe koja je svojim satiričkim i parodijskim izričajem doticala mnoge probleme malog čoveka. Evo što je o svom projektu „Rokeri s Moravu“ napisao Boris Bizetić u knjižic na albuma: 
„Kao svedok nepromenljivog mentaliteta ovog naroda i učesnik u životu koji mi je omogućio da se smejem sebi i drugima, napisao sam prko dve stotine humorističkih pesama od kojih su mnoge – satira, a neke – dobar pesničko-muzički vic. Izvrgavao sam ruglu folklorni stereotip, pomodarstvo, površnost i čitav niz mana koje odolevaju vremenu. Moji „štos-tekstovi“, pisani modifikovanim narečjem pomoravlja, u kombinaciji sa pamtljivim melodijama i aranžmanima „naslonjenim“ na sve moguće svetske muzičke žanrove, doprineli su da Rokeri s Moravu budu i ostanu originalna diskografsko-estradna pojava. Zabavljajući sebe, dobronamerno sam se smejao svemu što me okružuje, jer, mislim da ništa nije nedodirljivo da ne bi bilo parodirano i da je svako od nas barem jednom u životu sreo junaka moje pesme.“ 
Ovo izdanje, možete pronaći u Jugotonovoj prodavnici u Nušićevoj 27, po ceni od 890 dinara.

Povezana vest:  Vitni Hjuston se udavila u kadi, kokain doprineo smrti