aleksandar_jankovic_1_trening

Aleksandar Janković odradio prvi trening sa ekipom

 

Fudbaleri Crvene zvezde u utorak 21. avgusta od 19 časova prvi put su izašli na trening otkad je Saša Janković preuzeo funkciju šefa stručnog štaba. Za dva dana crveno-bele očekuje izuzetno težak meč protiv francuskog Bordoa, u 4. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Novi šef na početku treninga podelio je igrače u dve grupe, a svaku grupu u tri boje: narandžaste, žute i crvene. Cilj je bio zadržati što duže loptu u posedu. Janković je takođe insistirao od svojih izabranika da igraju brzo i jednostavno, i dozvolio im je najviše dva kontakta sa loptom. U drugom delu treninga, igrači su igrali na dva gola, preko čitavog terena, a po sastavu ekipa nije se moglo naslutiti koji tim će mladi trener suprotstaviti protivniku u četvrtak. Voljni momenat kod svih prvotimaca Crvene zvezde bio je na izuzetno visokom nivou, i primetna je bila želja kod svakoga od njih da se dokaže novom šefu.

Povezana vest:  Džerard zbog operacije ramena završio sezonu

Trening je zbog lakše povrede propustio Luka Milivojević, dok je Nikola Maksimović takođe iz preventivnih razloga i bola koji je osetio u predelu primicača izašao sa terena ranije. Obojica bi trebalo da konkurišu za tim u četvrtak.

Zanimljivo je i to da je prvom treningu Aleksandra Jankovića prisustvovalo oko 300 ljudi. Atmosfera među igračima je pozitivna i u vazduhu se mogla osetiti velika želja da se u četvrtak pruži dobra partija. Trening je završen istezanjem igrača na centru, i savetima koje je Aleksandar Janković uputio svojim igračima.

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, Roben: Nemačka je favorit, ali i mi imamo velike šanse