LadyGaga-PokerFaceProducent tuži Lejdi Gaga za 30 miliona dolara

 

Kompozitor i muzički producent Rob Fusari traži 30 miliona dolara odštete od pop zvezde Lejdi Gaga (Lady) kojoj je pomogao na početku karijere, a ona ga kasnije lišila novčanog udela koji njemu pripada.

Fusari takođe podseća da su neke njene pesme zajedno napisali i tvrdi da joj je on smislio umetničko ime i pomogao joj da sklopi ugovor o snimanju albuma.

U tuži podnetoj sudu na Menhetnu, Fusari navodi i da ga je Lejdi Gaga, njegova štićenica i nekadašnja devojka, ostavila na cedilu kad je uspela u karijeri.

Povezana vest:  Slobodan Trkulja – Muzika za dvoje

Fusari, koji je imao hitove kao što su Wild, Wild West u izvođenju Vila Smita i Bootylicious grupe Destiny’s Child izjavio je i da ga jedan prijatelj upoznao sa pijanistkinjom i pevačicom Stefani Đermanota – što je pravo ime Lejdi Gage – i da u početku nije bio zainteresovan za njen rad.

Kad ju je kasnije slušao u svom studiju u Nju Džersiju shvatio je, dodao je, da ona ima potencijala i mesecima svakodnevno radio sa njom „kompletno promenivši njen pristup“.

Povezana vest:  Leni Kravic: Čista voda za sve

Njih dvoje su zajedno napisali pesme kao „Paparaži“ i „Beautiful, Dirty, Rić“ koje su se obe našle na njenom debi albumu „The Fame“, a njegova ideja je bila i da joj promeni ime – ispirisan hitom grupe Queen „Radio Ga Ga“.

Njihova veza je vremenom prerasla u romansu, a maja 2006. se pretvorila i u poslovno partnerstvo kad su oformili kompaniju za promociju njene karijere, a Fusarijev udeo je bio 20 odsto.

Povezana vest:  Lejdi Gaga raskinula sa momkom

Kako je njihova sentimentalna i poslovna veza počela da se hladi, Lejdi Gaga je odbila da mu isplaćuje 20 odsto honorara od prodaje pesama i druge prihode koji je trebalo da mu pripadnu, piše u tužbi.

Pevačica je prodala tri miliona primeraka albuma „The Fame“, a u januru je dobila dve nagrade Gremi, za taj album i za singl „Poker Face“.