Biciklistički savez Vojvodine uručio bicikle najboljim školama u takmičenju đaka

kovacica_urucenje_biciklaPredsednik Biciklističkog saveza Vojvodine Nebojša Subić uručio je bicikle najboljim školama u takmičenju đaka biciklista u 2009. 
Nagrada najboljima, Opštini Temerin, uručiće se Milanu Radoviću članu opštinskog veća zaduženom za sport 20. marta u okviru tradicionalnih svečanosti „Dani tolerancije“ u Sportskoj hali u Temerinu. 
Grad Novi Sad osvojio je ukupno drugo mesto na Prvenstvu Vojvodine za đake, a poklon, bicikl, dodelo je školi „Đorđe Natoševića“, dok je pehar za najmasovniju ekipu pripao OŠ „Dositej Obradović“. Nagradu je na maloj svečanosti u OŠ „Đorđe Natošević“ primio od Nebojše Subića direktor škole Nedeljko Đorđić istakavši da će bicikl iskoristiti za obuku đaka. 
Za treće mesto u finalu Školskog prvenstva Vojvodine u biciklizmu, nagrađena je Opština Kovačica. Mala svečanost, na kojoj je Nebojša Subić, u prisustvu predstavnika Opštine Kovačica Snežane Milić uručio bicikl, održana je u OŠ “Sava Žebeljan“ u Crepaji. Nagradu je primila direktor škole Nina Petrov, a bicikl je darovan najmlađoj učesnici Školskog prvenstva Vojvodine koja je pobedila na pozajmljenom biciklu.
– Biciklistički savez Vojvodine je nagrade obezbedio sopstvenim sredstvima. Tražili smo pomoć od mnogih, ali se niko nije odazvao – rekao je predsednik BSV Nebojša Subić. – Ni jedan sponzor ili donator nije hteo da se uključi u organizaciju Školskog prvenstva Vojvodine, a što je najgore ni jedna državna institucija nije dala ni dinar namenskih sredstava za organizaciju finalnog takmičenja na Novosadskom sjamu, kome posebno zahvaljujemo jer nam je domaćin već skoro 20 godina. Ali, mi smo uporni, nastavićemo da organizujemo takmičenja đaka.

Povezana vest:  Branko Banović sa kadetima u Austriji