jelensuperliga logo19. KOLO JLEN SUPER LIGE

Zvezda gostuje kod Metalca, Partizan dočekuje Čukarički

 

Utakmicama 19. kola ovog vikenda nastavlja se takmičenje u Super ligi Srbije, vodeća Crvena zvezda gostuje kod Metalca, a drugoplasirani Partizan dočekuje Čukarički.

Crveno-beli su će u Kragujevcu pokušati da zabeleže četvrtu uzastopnu pobedu u prolećnom delu prvenstva. U prošlom kolu izabranici Vladimira Petrovića pobedili su na svom terenu Napredak sa 2:1.

U dobroj formi nalazi se i Metalac, koji je takođe zabeležio sve tri pobede u prolećnom delu Super lige. Tim iz Gornjeg Milanovca, koji svoje mečeve igra kao domaćin na stadionu u Kragujevcu, u prošlom kolu savladao je Smederevo sa 1:0.

Povezana vest:  Kakau odlazi iz Štutgarta na kraju sezone

Eventualni kiks Crvene zvezde čekaju igrači Partizana, koji za „večitim“ rivalom zaostaju pet bodova.

U prve tri prolećne utakmice, crno-beli su zabeležili dve pobede i jedan nerešen rezultat, a u prošlom kolu pobedili su Hajduk u Kuli sa 2:0.

Čukarički je, sa druge strane, poslednjeplasirana ekipa na tabeli sa samo dve pobede. U prošlom kolu „brđani“ su u Novom Sadu izgubili od Vojvodine sa ubedljivih 4:0.

Povezana vest:  Pelegrini: Igranje bez prisustva navijaca uticaće i na Siti

Najprijatnije iznenađenje šampionata, trećeplasirani Spartak, u Subotici dočekuje Javor, koji zauzima sedmo mesto. Subotičani su u prošlom kolu savladali čacanski Borac, dok je Javor bio bolji od BSK-a iz Borče.

Nakon ubedljive pobede protiv Čukaričkog, fudbaleri Vojvodine sutra gostuju kod Smedereva, koje je u prošlom kolu ostalo bez bodova u duelu sa ekipom Metalca.

U duelu timova kojima predstoji borba za opstanak u Super ligi, u Beogradu će se sastati BSK i kulski Hajduk, dok će Napredak u Kruševcu dočekati OFK Beograd.

Povezana vest:  ŠPANSKA LIGA, Rezultati utakmica 20. kola Primere i tabela

Ekipa Jagodine, koja je u prošlom kolu odigrala bez golova protiv Mladog radnika, dočekaće Borac, a pobeda bi joj uvećala šanse za visok plasman na tabeli.

Beogradski Rad, koji je pretposlednji na tabeli, u potrazi za važnim bodovima u borbi za opstanak, dočekaće Mladi radnik iz Požarevca.

U subotu 13 sati igraju Jagodina-Borac, dva sata kasnije počinje još pet utakmica 19. kola, a od 17 sati sastaju se Partizan-Čukarički.

Duel između Rada i Mladog radnika igra se u nedelju od 15 sati.