Iskaz

Dupla MTV premijera: Iskaz – Bomba & Maria B – Misbehave
 
Za ovaj ponedeljak, 1. oktobar u 20:00, MTV je pripremio duplu MTV premijeru – gledaoci će videti novi spot pančevačkog sastava Iskaz za numeru „Bomba“, a potom i video-ostvarenje crnogorske r’n’b pevačice Marie B za pesmu „Misbehave“.
Pančevački hip-hop/crossover bend Iskaz je ponovo aktuelan sa spotom za numeru “Bomba”! U pitanju je singl sa aktuelnog albuma Kritična masa, koji je za ovu priliku remasterovan i remiksovan sa akcentom na dubstep, ukazujući tak na dalji pravac kretanja benda u muzičkom smislu. U spotu, su između ostalih, učestvovalo Marčelo i Filteri, sa kojima Iskaz ima dugogodišnju i uspešnu saradnju. Veći deo kadrova je snimljen u malom klubu Doma Omladine Pančeva u samostalnoj produkciji, uz pomoć ekipe prijatelja: Source digital, 15 minutes pictures, Vladana Stojanova, Davora Keča i Matije Jelića. Prema rečima članova benda Iskaz, ovaj video najavljuje naredno studijsko izdanje Tanatos koje će biti objavljeno u toku ove jeseni
Maria_B_(1) 
Pored novog video-ostvarenja benda Iskaz, ovog ponedeljka u 20:00, gledaoci MTV-ja će imati priliku da pogledaju i najnoviji spot crnogorske umetnice Marie B, za numeru „Misbehave“! Muziku za singl, kombinaciju hip hopa i r’n’b –a sa primjesama soula, napisao je hip-hop muzičar Skaj Vikler, bitove osmislio MC Rhino, dok je autor teksta sama  Maria B. Saradnja sa vodećim hip-hop muzičarima je, prema rečima Marie B, bila logičan sled događaja: „Hip hop je u mom životu od djetinstva, perioda kada sam počela da slušam muziku. Ova numera se graniči sa hip hopom koji meni apsolutno leži. Prva verzija pjesme trebala je da se snimi u saradnji sa inostranim producentom i otud tekst i na engleskom jeziku. Međutim, kako se taj plan nije ostvario do kraja, sve sam morala ispočetka. Ostao je tekst, na koji se ponovo komponovala muzika koju je uradio moj dragi kolega i prijatelj Sky Vikler. Dva puta sam snimala pjesmu, a onda tokom ljeta se desio još jedan peh. Nakon snimljene prve verzije spota morala sam opet da stanem pred kameru i ponovo ekranizujem ovu numeru. Nadam se da će se ovaj dvostruki rad isplatiti, da će publika u regionu zavoljeti ovu pjesmu.“, izjavila je Maria B. Reditelj i producet spota je Vladimir Toni Pendo, dok je za kameru bio zadužen njegov brat Danilo Pendo. U spotu se pored mlade umjetnice pojavljuje i njen kolega  DJ Relja , a scenario, koreografiju u spotu osmislila je Maria uz pomoć njene sestre Jelene Božović.
Poslednje dvije godine Maria B bila je jedan od headlinera hip-hop festivala Asfaltiranje. Maria B je prepoznatljiva i po saradnji sa bendom Who See, ovogodišnjim nominovanima za MTV Best Adria Act. Sa Noyzom i Dedom je snimila hit singlove „Bar- Bari“ i „Reggeaton Montenegro“ za njihov aktuelni album Krš i drača.  Do sada je izdala jedan album nepbičnog naziva Bez najave.
Povezana vest:  PARTY SEZONE ZAPALIO PAPAYU (FOTO)