SVI-NA-POD-by-Aleksandar-ZeSvi na pod se boje Bebi Dol 

Sastav „Svi na pod“, iako bez diskografskog izdanja, odvažio se za najveći samostalni koncert do sada, 6. aprila u sali „Amerikana“ Doma omladine Beograda, čiji je kapacitet od oko 800 posetilaca teško dostižan za nove bendove. 
-Ne bismo radili koncert da ne mislimo da su se stekli uslovi. Mislim da smo medijski dovoljno teški i da je potražnja za nama velika. Pokušavamo kreirati mejnstrim, po našem viđenju kako treba da izgleda u Srbiji – rekao je šef „Svi na pod“ Petar Rudić. 
Prvobitno projekat producenta i kompozitora Rudića, kroz koji je prošao veliki broja privremenih saradnika, „Svi na pod“ se prošle godine ustalio u postavi i postao bend. Spotovi za pesme „Bugi vugi“ i „Afrikanac u Beogradu“ rađeni za emisiju „Jelen top lista“ televizije B92, postavljeni i na internet, dodatno su skrenuli pažnju na „Svi na pod“. 
-Bend je debelo radio na svojoj promociji, koristili smo se modernim tehnologijama, internetom i tim čudima, i uspeli da napravimo neku vrstu fame i bez zvaničnog izdanja, što je presedan u Srbiji. Pionirski poduhvat. Tako bendovi treba da rade danas – kaže Rudić, nekada član alternativnog sastava „Mravi“. 
Iako bez CD izdanja, „Svi na pod“ su predvođeni scenski i glasovno upečatljivom pevačicom Bojanom Vunturišević, poslednjih meseci dogurali su do nastupa na dodeli „Popboks“ nagrada i da budu predgrupa francuskom „Eru“ (Air) u Beogradskoj areni. 
-Gerila marketing prethodio je Areni i nastupu ispred ‘Er’. Mi bukvalno sad pravimo recept, šablon po kome treba da se upravljaju mladi bendovi. Ne treba juriti izdavača. Bendovi moraju sve da urade po pitanju samopromocije da bi kasnije postigli neki uspeh – ističe Rudić. 
U bendu smatraju da je za njih u marketinškom smislu bio pun pogodak svirka ispred „Era“ u Areni, iako su tamo bili „samo topovsko meso“, a Vunturiševićeva priznaje da je to iskustvo imalo i gastronomskih prednosti, na štetu Francuza. 
-Krali smo im sendviče. Nismo bili napisali da nam treba ketering. Nismo znali. Nama je sve ovo novo. Došli smo na tonsku probu zakazanu u 16.00, a počela je u 19.00. Ogladneli smo bili u međuvremenu – otkriva pevačica. 
„Svi na pod“ ističu da sviraju „zdrav pop kakav je bio osamdesetih“, a Vunturiševićeva priznaje da je na nju uticala pevačica Bebi Dol, čiju su pesmu „Mustafa“ izvodili na koncertima. 
-Meni je Bebi jedina pevačica u nas da valja. Mislim da je neprevaziđena. ‘Mustafu’ smo obradili da popunimo repertoar, ali nismo to razvili kako valja. Ne usuđujemo se da startujemo Bebi da je pitamo možemo li to da obradimo. Nemamo dovoljno hrabrosti – kaže Vunturiševićeva. 
Do koncerta u DOB-ovoj „Amerikani“ bend očekuje objavljivanje novog spota za pesmu „Bugi vugi“ sa snimcima iz Arene, nastup na rođendanskom koncertu Radio-televizije Studio B 1. aprila u DOB-u, uz veterane „Disciplinu kičme“ i „Van Gog“, dok debitantski album planiraju da objave tek na jesen. 
-Primili smo se na svirke. Počele su stvari da se dešavaju mnogo bolje nego što smo očekivali. Ne žurimo sa albumom. Da će nešto da nam se specijalno desi od izdanja, verovatno bi požurili, ali nama se već dešava sve što treba – kaže bubnjar Goran Savić. 

Povezana vest:  ALFA TICA ponovo leti