led_zeppelin_1

Džimi Pejdž: Neće biti ponovnog okupljanja Led Cepelina
 
Led Cepelin (Led Zeppelin) se neće ponovno okupljati, ponovili su po ko zna koji put članovi legendarnog britanskog rok benda na konferenciji za novinare povodom premijere svog koncertnog filma „Celebration Day“ u Njujorku.
Samo pitanje je bilo dovoljno da iznervira muzičare, posebno pevača Roberta Planta, koji je novinara koji se usudio da postavi to pitanje nazvao „tupavim“.
Kasnije je gitarista Džimi Pejdž kazao da razume što su mnogi ljudi razočarani njihovim odbijanjem da ponovo svoraju zajedno, ali da „stvari trenutno tako stoje“.
Film „Celebration Day“ je snimak koncerta koji je Led Cepelin održao 2007. godine u londonskoj O2 Areni u čast osnivača Atlantik Rekordsa Ahmeta Erteguna, koji je preminuo nekoliko meseci ranije.
Bend je tada izveo 16 numera, među kojima su hitovi „Whole Lotta Love“, „Rock And Roll“, „Kashmir“ i posebno „Stairway To Heaven“, a Džonu Polu Džonsu, Džimiju Pejdžu i Robertu Plantu na pozornici se pridružio Džejson Bonam, sin bubnjara Džona Bonama koji je preminuo 1980.
Iako je za koncert interesovanje pokazalo oko 20 miliona ljudi, tek 18.000 srećnika imalo je priliku da dobije ulaznicu za koncert na koji se čekalo gotovo 30 godina.
Kako prenosi AP, „Celebration Day“ će početi da se prikazuje u bisokopima širom sveta od 17. oktobra, a od 19. novembra će biti pušten u prodaju i u DVD formatu.
Povezana vest:  VEČERAŠNJA ŽURKA KOLEKTIVA "VATRA" I ARAABMUZIKA POČINJE U 20H