terezanljp

TRI DIVE – TRI NAJLEPŠE KOMPILACIJE LJUBAVNIH PESAMA
 
Edicija najlepših ljubavnih pesama dobila je još jedno izdanje. Reč je o  odabranim ljubavnim hitovima jedne od najvećih hrvatskih pevačica, Tereze Kesovije. Na kompilaciji se nalaze 22 pesme, među kojima su i legendarne “I ni me stra’”, “Nek idu lađe”, “Na Stradunu”, “Larina pjesma”, “Nježne strune mandoline”, “Moja posljednja i prva ljubavi” i mnoge druge. Ono što izdvaja ovu kompilaciju od ostalih Terezinih, to je da se na ovoj kompilaciji nalaze pesme koje dosad nisu bile digitalizovane kao što su “Otišo si”, “Dah djetinjstva”, “Slušam samo more”, “Proći će jednom ovi dani”, “Voljela bih da te nisam srela” i “Najljepši poklon tvoj” što će iskreno obradovati  Terezine fanove.
Edicija “The Love Collection” obogaćena je još jednom ljubavnom kompilacijom, sjajne pevačice Jasne Zlokić. Na kompilaciji se nalaze 22 pesme od kojih su neke prilično retke, dok među najpoznatijima izdvajamo “Kad odu svi”, “Povedi me”, “Noć i dan”, “Idi, dobro je”, “Probudi me u svitanje”, dueti “Tu t’en vas” s Tomislavom Ivčićem i “Kad mi dođeš ti” s Oliverom Dragojevićem. Nakon “Zlatne kolekcije” iz 2007. godine, ovo je druga kompilacija velikih hitova Jasne Zlokić u izdanju Croatia Records. Pre 2 godine, Jasna je objavila i novi studijski album  “Dueti”.
Među pedesetak objavljenih izdanja kolekcije “The Love Collection” napokon se našao i onaj Đurđice Barlović, nezamenljive pevačice  Novih fosila, a potom i solo pevačice koja je na sceni trajala uspešnih 30 godina. Njena muzička karijera je počela u 13. godini, a po završetku škole solira u popularnom sastavu “Batali” iz Splita. U Nove fosile stiže 1976. godine, nedugo nakon dolaska Rajka Dujmića, što će munjevito uzdignuti Fosile do statusa jedne od najpopularnijih grupa na prostoru Jugoslavije. Iako je u sedam godina s Novim fosilima Đurđica postigla ogroman uspeh, kolekcija “Najljepše ljubavne pjesme” sadrži pretežno pesme iz njeze solo karijere koja je počela 1983. godine. Do 1992. godine objavila je četiri samostalna albuma, a nakon smrti, Croatia Records je objavila nekoliko izdanja njenih najboljih pesama – “Nedovršene priče” (1993.), “Zlatna kolekcija” (2009.), a sada i “Najljepše ljubavne pjesme“.
Sva izdanja iz edicije „The Love Collection“ možete pronaći u Jugotonovoj radnji.
Povezana vest:  Boy George stiže u Novi Sad