Svi_na_pod_-_jesen_2012_(autor_Sagor_Meskovic)

MTV premijera: Svi na pod! – Do kraja sveta
 
MTV premijera ovog ponedeljka, 12. novembra u 20:00, donosi premijeru novog spota beogradskog sastava Svi na pod! za numeru „Do kraja sveta“.
Beogradska grupa Svi na pod! objavila je novi spot i singl „Do kraja sveta“, prvi od nekoliko kojim će u narednom periodu najaviti svoje drugo studijsko izdanje. Članovi benda vreme intenzivno provode u sopstvenom studiju „Destilerija“, gde rade na novim pesmama za naredni album, od kojih je, kako kažu, već polovina završena. „Ne znam kakav će biti album. Mi smo uvek mi. Možda smo samo malo porasli i sazreli“, kaže autorka većine pesama i vokal Bojana Vunturišević.  Zanimljivo je da se u novoj pesmi kao prateći vokali pojavljuju prijatelji benda, model sa nemalim iskustvom u pevanju Andrijana Belović, te Ida Prester, liderka zagrebačkih Lollobrigida.
Spot je u celosti realizovao Sagor Mešković, od režije i kamere, do montaže i vizuelnih efekata. „Veoma intuitivno sam prišao procesu, od odabira lokacije do postprodukcije“, objašnjava autor spota i dodaje: „Želeo sam da dekonstruišem igranu formu i zamenim je pitoresknom storijom koja u skoro svakom segmentu sadrži taj pseudo-realizam, istinu iz mašte“.
Neobične lokacije koje gledaoci mogu videti u spotu, zapravo se nalaze duž leve obale Dunava, u takozvanom Batinom kanalu smeštenom između Borče i Crvenke, u šumama koje tokom godine često budu pod vodom. „Niko ne bi poverovao da se mesto nalazi na svega dva kilometra od Beograda. Inače, na tom potezu se nalazi veliki broj zaštićenih životinjskih vrsta koje su ugrožene ubrzanom ekspanzijom ovog dela grada“, reči su lidera benda Petra Rudića, koji ove krajeve odlično poznaje još od detinjstva.
Za potrebe postprodukcije korišćene su i neke od savremenih tehnika koje spotu daju dodatnu dozu nadrealnosti u priči koja iz ugla pevačice Bojane Vunturišević, simbolično govori o kraju sveta kakvog poznajemo. Protagonisti njene naracije, pored Rudića, su i ostali članovi benda, bubnjar Goran Milošević, gitarista Ivan Mirković, basista Ivan Mihajlović i saksofonista Džemal Al Kisvani.

 

Povezana vest:  SERIJA "KE$HA: MY CRAZY BEAUTIFUL LIFE" OD PONEDELJKA PREMIJERNO NA MTV KANALU