savic_zvezda_trener

Savić: Večiti derbi se vratio u srpski vaterpolo

 

Trener vaterpolista Crvene zvezde Dejan Savić rekao je posle večerašnje pobede protiv Partizana da mu je drago što se večiti derbi konačno vratio u srpski vaterpolo. Crveno-beli su u bazenu na Tašmajdanu savladali ekipu gradskog rivala sa 8:5, u utakmici 6. kola Prve A lige Srbije.

-Drago mi je što je Srbija dobila derbi u vaterpolu. Partizan nije pokazao slabosti, imali su želju, a možda krajnji rezultat i nije realan. Zadovoljan sam osvojenim bodovima, ova pobeda će nam doneti samopouzdanje pred meč Lige šampiona protiv Olimpijakosa u Atini – rekao je Savić.

Povezana vest:  Savić: Preko Svetske lige do Rija

On je zahvalio navijačima na izuzetnoj podršci i atmosferi.

-Početak meča je bio tvrd, Partizan je pronašao ritam i u jednom trenutku poveo, ali smo dobrom odbranama i sa dva brza gola rešili pitanje pobednika – rekao je Savić.

Centar Duško Pijetlović je naveo da je njegov tim, posebno mladi igrači, pokazao da može da se nosi sa aktuelnim državnim prvakom.

-Nisam imao nikakve posebne emiocije zbog duela sa bivšim klubom. Kao svaki profesionalac trudim se da pružim sve od sebe, a i ovo mi nije prvi meč protiv Partizana jer sam protiv crno-belih igrao dok sam bio u Vojvodini – rekao je Pijetlović.

Povezana vest:  Janović: Sudije su nas brutalno pokrale protiv Srbije u finalu EP

Trener Partizana Vladimir Vujasinović naglasio je da je njegova ekipa uspela da parira protivniku sve do trenutka kada je u 22. minutu poveo sa 4:3.

-Možda nas je to malo poremetilo, primili smo dva laka gola i vratili Zvezdu u život. Ne znam kako bi se odvijala utakmica da nije došlo do toga – izjavio je Vujasinović i dodao da njegov tim od početka sezone prate oscilacije i padovi u igri.

Povezana vest:  Zvezda bolja od Partizana, sa prvog mesta u plej-of

-Moramo da radimo na tome. Kada budemo uspeli da odigramo čitav meč na nivou moći ćemo da se nosimo sa svakim protivnikom – poručio je Vujasinović.

Golman Slobodan Soro naglasio je da je Partizan došao na Tašmajdan da pobedi, a ne da pruži snažan otpor Crvenoj zvezdi.

-Viđen je susret dva ravnopravna tima. Zvezda je, međutim, više pokazala u ključnim trencima i nijanse su odlučivale. Mogao je tok utakmice da krene na našu stranu, ali nema razloga da budemo nezadovoljni – rekao je Soro.