1_d_srbija (2)

ONE DIRECTION su broj 1. u SAD i u Srbiji!

 

Album “TAKE ME HOME” prodat je u million primeraka (1.000.000) tokom prve nedelje prodaje širom planete. Naime, drugi album grupe sa Ostrva One Direction, “Take Me Home”, ustoličio se na prvom mestu Bilboardove liste najboljih 100 albuma u prvoj nedelji izlaska, sa preko 540,000 diskova prodatih protekle nedelje! Ovo je prvi britanski bend koji je u Americi imao oba albuma na prvom mestu odmah po izlasku.

Ovo je ujedno i lični rekord za tinejdžerski senzaciju, jer su oni tokom jedne godine sa dva albuma

dostigli mesto broj jedan na američkoj listi najprodavanijih albuma! Fantastični uspeh britanske petorke dolazi kao šlag na torti njihovog masivnog međunarodnog uspeha, jer je njihov drugi album “Take Me Home” direktno po izlasku došao na prvo mesto prodaje albuma u 32 zemlje sveta od Britanije, preko Kanade, Australije, Novog Zelanda, Belgije, Danske, Turske, Grčke, Holandije, Irske, Izraela, Norveške, Portugala, Švedske, Švajcarske,Argentine,Čilea, Kolumbije, Ekvadora,Meksika,Perua,Venecuela,Hong Konga,Indonezije, Japana,Koreje, Filipina, Tajvana, Tajlanda, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Singapura.

Povezana vest:  JELENA ANDONOVIĆ POČELA SNIMANJE DEBI ALBUMA U IZDANJU MENARTA USKORO PRVI SINGL I SPOT ZA PESMU „NAJBOLJA“

1_d_srbija (1)Ono što je nama zanimljivo je da su One Direction najprodavaniji strani naslov i u Srbiji!!!

U matičnoj zemlji, 1D trenutno spavaju na lovorikama! Na prvom su mestu top liste singlova i albuma, istovremeno!!! Ovo je bila neverovatna godina za ovu petoricu momaka! Uzeli su Brit nagradu, 2 MTV EMA nagrade, 3 MTV Video nagrade, i 3 Teen Choice nagrade. Njihov debi album, “Up All Night” ima platinasti tiraž, a DVD “Up All Night:Live Tour” je dostigao prvo mesto u 27 zemalja, između ostalog i u Americi, gde se na listi nalazi preko 21 nedelju.Do danas, One Direction su prodali preko 15 miliona ploča širom sveta!

Povezana vest:  Zvanično najavljen program 23. Guitar Art Festivala

U Americi, One Direction fanovi su preuzeli prostor čuvene emisije koja se emituje na NBC televiziji, Today Show Plaza,13.novembra, da bi proslavili izlazak albuma “Take Me Home”. Sa preko 15,000 prisutnih fanova, One Direction su ušli u istoriju time što su privukli toliki broj obožavalaca tokom snimanja specijalnog dvodnevnog šoua! Fantastična petorka se vraća u Njujork 3.decembra da održi već rasprodat koncert u čuvenom Medison Square Gardenu.

Povezana vest:  Novi video etno pevačice Danice Krstić i grupe Divanhana

Na proleće 2013. bend počinje unapred rasprodatu turneju po Velikoj Britaniji, koja uključuje i

masivnih 9 koncerata u londoskoj O2 Areni. 1D će snimati ovu turneju i dati fanovima ekskluzivni pogled iza scene, u najavljenom 3D koncertnom filmu koji će izaći 30.avgusta 2013.godine. Reditelj će biti nagrađivani dokumentarista Morgan Spurlock (Super Size Me).