NS_Koncert_Godine_2012
Dan posle smaka sveta – NS Koncert Godine, poznati svi izvođači
 
Jubilarni, trinaesti, NS Koncert Godine biće održan u subotu, 22. decembra, dan posle smaka sveta!
U velikoj dvorani SPC „Vojvodina“ (Spens) publici će se predstaviti Hladno pivo, Dubioza kolektiv, Block Out, Orthodox Celts, Eyesburn, Ritam nereda, Atheist Rap, Sve barabe i S.A.R.S.
Ove godine, od 16h, manifestaciju otvara video snimak iznenađenja. Na video bimu ćemo prikazati do sada neemitovan koncert  koji ne smete propustiti!!!
Završen je i konkurs za bendove koji će nastupati na „Bez prekida“ bini. Od ukupno 156 predloga za bendove koji su želeli da nastupaju na „Bez prekida“ bini 22. decembra, odabrali smo 100 za koje su posetioci facebook stranice Koncerta Godine mogli da glasaju. Listu je videlo 240.257 ljudi, a primljeno je 36.411 glasova za predložene bendove. Najviše glasova dobili su demo sastavi Impuls i Žuta minuta, koji će i otvoriti program Koncerta Godine na „Bez prekida“ bini od 16:30h.
Imajući u vidu mnogobrojne komentare i lajkove posetilaca stranice, ostale bendove je odabrao NS Koncert Godine.
Na ovoj bini, osim već dva pomenuta sastava koje je publika odabrala, nastupaju i Trula koalicija, Čovek bez sluha, ZAA, Saša 21, Iskaz i Feud. Izvođači na bini „Bez prekida“ omogućiće publici da neprekidno uživa u muzici tokom svih 10 sati trajanja programa.
Na Koncertu Godine planiramo i da odamo počast Tusti, nedavno preminulom frontmenu KUD Idijota i jednom od najomiljenijih učesnika Koncerta Godine ikad. Dogovori oko realizacije ovog plana su u toku, a osim Tusti, ovaj Koncert Godine posvetićemo svim muzičarima i prijateljima koji su na njemu učestvovali, a koji na žalost više nisu sa nama (Zare iz Atheist Rapa, Bojan iz Katarze, Petrija iz GBB-a, Milana i Magi iz EKV-a i mnogi drugi koji su nas prerano napustili).
Osim bendova koji nastupaju na maloj bini, posetioci Facebook stranice Koncerta Godine bili su ti koji su, jednim delom, odlučili ko će ove godine nastupati i na glavnoj bini.Od sedam sastava sa najviše glasova, čak šest nastupa 22. decembra u velikoj dvorani Spensa. Jedini koje je publika tražila, a koji na žalost, i pored velike želje nisu u mogućnosti da nastupe na trinaestom NS Koncertu Godine su Goblini. Njihov frontmen, Branko Golubović Golub, koji trenutno radi u Pakistanu poručuje fanovima:
„Koncert Godine je oduvek bio naš omiljeni događaj. Na određen način mi smo i potekli iz Novog Sada. Ove godine smo planirali učešće, ali smo zbog mojih obaveza u poslednjem trenutku morali da odustanemo. Sve ćemo učiniti da vam se sledeći put obavezno predstavimo, nadamo se i sa novim pesmama. U svakom slučaju ne propustite naš i vaš NS Koncert Godine!“
U sklopu promocije ovogodišnjeg događaja na zvaničnom Koncert Godine YouTube kanalu imate priliku da slušate i gledate skoro sve najznačajnije snimke sa starih Koncerata Godine (EKV, Rambo Amadeus, Direktori, Deca loših muzičara, Zabranjeno pušenje, Miladojka Youneed, Bloodbath, Električni orgazam, Oružjem protivu otmičara, Prljavi inspektor Blaža i Kljunovi, …), kao i veliki broj starih i od zaborava sačuvanih muzičkih spotova nekadašnje Ns Plus produkcije (Džukele, Love Hunters, Obojeni Program, Boye, Goblini, Bjesovi, Gluve kučke, Instant Karma, Van Gogh i mnogi drugi).
Dizajn za ovogodišnji NS Koncert Godine uradio je novosadski strip crtač Bane Kerac.
Ulaznice po ceni od 1.000 dinara možete kupiti online preko Gigstix prodajne mreže (www.gigstix.com), u svim Corner shopovima širom Srbije, prodavnici Gigstix u Pariskom magazinu, knjižari Bulevar Books, knjižari Serendipiti Spens, caffeu Machiatto Mercator i naravno na blagajni Spens-a u Novom Sadu.
Cena ulaznica na dan koncerta iznosiće 1.250 dinara.
Požurite sa kupovinom ulaznica, jer nas očekuje još jedan nezaboravan NS Koncert Godine, događaj koji se prepričava i pamti zauvek, u  subotu 22. decembra 2012. sa početkom u 16h !
Povezana vest:  Zvonko Bogdan otvara, Štuke zatvaraju Tešnjarske večeri