Fleetwood_Mac_2009 

„Flfitvud Mek“ kreće na turneju
 
Grupa „Fleetwood Mac“ (Flitvud Mek) iduće godine krenuće na novu turneju koja im neće biti i poslednja, obećava pevačica Stivi Niks i dodaje da bend, koji postoji više od 40 godina, nema nameru da uskoro spakuje svoje instrumente.
„Poslednja turneja biće kada padnemo mrtvi“, rekla je Niks Rojtersu. „Nema razloga da okončamo ovo ako smo svi u dobroj formi i brinemo o sebi“.
Turneja po 34 grada u SAD i Kanadi počinje u aprilu u Ohaju a završava se u junu u Detroitu.
Turneja se „poklopila“ sa 35. godišnjicom hit albuma „Rumors“ iz 1977. koji je prodat u preko 40 miliona primeraka. Album će, tom prilikom, biti ponovo izdat zajedno sa do sada neobjavljenim i snimcima uživo, saopštila je grupa.
Na turneju grupe koja je formirana u Londonu 1967. godine kreću Niks, gitarista Lindsi Bakingam i osnivači Mik Flitvud (bubnjevi) i basista Džon Mekvi.
Odlazak na turneju je velika stvar, kaže Niks, 64, poznata po dugoj plavoj kosi i lepršavim haljinama. „Ne želim da svake godine idemo na turneju jer se ljudi onda ne bi toliko radovali“, dodaje ona.
Za Niksovu, koja je nedavno završila dvogodišnju solo turneju na kojoj je promovisala svoj album „In Your Dreams“, muzika i turneje su njen život.
„Ako nikada ne stanete nećete izgubiti energiju“, rekla je pevačica o turneji benda gde svi imaju oko 60ak godina. „Čak i kada ne idemo na turneju bavimo se drugim stvarima“.
Poput Niksove i Bakingam ima svoju solo karijeru, dok Flitvud ima restoran na Havajima i vinograde.
Flitvud i Mekvi osnovali su bend kome su se 1974. pridružili Niks i Bakingam.
Pevačica i kantautorka Kristin Mekvi, koja je napisala hit „Don’t Stop“, pridružila se bendu počekom 1970ih pošto se udala za Džona Mekvija ali je prestala da ide na turneje 1998. iako i dalje snima sa bendom.
Iako grupa neće krenuti na turneju pre oktobra, Niks kaže da nervoza kreće mnogo ranije i da grupa već uvežbava pesme koje će izvoditi.
Od 22 pesme koje će bend izvesti na koncertu, 11 će biti hitovi poput „Landslide“, „Dreams“, „Don’t Stop“ i „Hold Me“.
Povezana vest:  Ženi se Pol Veler