DM_2012_1x-5
DEPECHE MODE PROMENILI  IZDAVAČA I U MARTU 2013. IZDAJU NOVI ALBUM ZA COLUMBIA RECORDS/MENART!
 
Nakon višemesečnih spekulacija i nezvaničnih informacija u mnogim medijima, čelnici Sony Music su i zvanično potvrdili  da su potpisali ugovor sa britanskim bendom Depeche Mode.
Trinaesti studijski album, Depeche Mode će objaviti u martu mesecu naredne godine za Columbia Records/Menart.
–  Veoma  sam srećan s albumom. Muzika  je slična onom vajbu koji karakteriše albume Violator i Songs of Faith and Devotion i mislim da su pesme na novom albumu neke od najboljih koje smo ikada napravil i- izjavio je Martin Gore.
Nove pesme su, kao i na prethodna dva albuma, napisali Martin Gore i Dave Gahan:
–  To nije blues album , ali ima duhovnu stranu. Dok smo ga snimali, trudili smo se da uključimo što više elemenata nastupa uživo – otkrio je frontmen Dave.
Depeche Mode osnovani su 1981. Godine,  iza sebe imaju bogat opus i 100 miliona prodatih albuma!
 Martin Gore, Dave Gahan i Andy Fletcher  su na prošloj  turneji “Tour of the Universe” 2009 – 2010 nastupili ispred skoro tri miliona ljudi i posetili 31 zemlju, ali na žalost ne i Srbiju. Ovoga puta to će ispraviti i pokušati da nadoknade tih tridesetak godina koliko ih čekaju najverniji domaći fanovi. Po mnogo čemu drugačiji, Depeche Mode su bili su prvi elektronski band koji je u potpunosti rasprodao stadionsku turneju.
Na predstojećoj evropskoj  turneji u sklopu koje će posjetiti i naš Beograd, održaće 34 koncerta, odnosno 25 evropskih zemalja!

     

 
Povezana vest:  Počinje pretprodaja ulaznica za niški džez festival - Nišville i za strance – 20 evra