Vlado_Georgiev_Madlenianum_II

Vlado Georgijev, ipak, u Novom Sadu za Novu godinu

Vlado Georgijev će, ipak, pevati za doček Nove godine na Trgu slobode u Novom Sadu, ali će honorar za taj koncert biti duplo manji od cifre koja se pominjala u medijima, izjavio danas na konferenciji za novinare vršilac dužnosti direktora Kulturnog centra “Novi Sad” Andrej Fajgelj.
On je najavio da će pored Geogrijeva na dočeku Nove godine u Novom Sadu nastupiti i Sergej Ćetković, Slobodan Trkulja i hor Viva voks.
-Žao mi je što postoje ljudi koji misle da Novi Sad ne treba da napravi veličanstven doček Nove godine, ja mislim da mi treba da organizujemo najveće kulturne događaje u Srbiji i regionu – rekao je Fajgelj dodajući da on Novi Sad posmatra kao centar Srbije.
Vlado Georgijev je na pomenutoj konferenciji za novinare najavio da će kompletnu opremu za novogodišnji koncert lično on platiti i da se na to, kako je rekao, odlučio posle negativne medijske kampanje koja je vođena protiv dočeka.
Na novinarsko pitanje o visini honorara za novogodišnji koncert Georgijev je rekao da kafanski muzičar za Novu godinu u proseku zaradi oko hiljadu evra.
-Ja ću mojim ljudima da platim po dve hiljade i pevaću džabe u Novom Sadu – rekao je Georgijev dodajući da mu je jako drago što posle “gnusnih laži u pojedinim tabloidima” može da kaže da je sve potpuno drugačije od onog što je pisano.
Vršilac dužnosti direktora Kulturnog centra “Novi Sad” je najavio da će u gradu pored novogodišnjeg dočeka biti organizovane i proslave Božića po Gregorijanskom i Julijanskom kalendaru, te Srpske nove godine, ali nije želeo da iznosi detalje.

Povezana vest:  UMAGINATION 2011. donosi dvodnevni spektakl uz nastupe Tiësta i Rev. Runa (Run-DMC)