Eurovision_Song_Contest_logo_2013

RT RS želi učešće BiH na Pesmi Evrovizije 2013. godine

 

Radio-televizija Republike Srpske (RT RS) smatra neprimerenom odluku Poslovodnog odbora Javnog radio-televizijskog servisa BiH da Bosna i Hercegovina ne učestvuje na Pesmi Evrovizije 2013. godine. U saopštenju RT RS navodi se da je ta odluka potpuni promašaj za građane Bosne i Hercegovine, koji plaćaju taksu za rad Javnih RTV servisa.

Povezana vest:  Elton Džon još tri godine u Las Vegasu

RT RS navodi da u potpunosti stoji iza projekta grupe Aleksandrija iz Banjaluke, čija se pesma pod radnim naslovom „Horizonti“, priprema upravo za Pesmu Evrovizije i u završnoj je fazi obrade. Na toj pesmi, dodaje se, već duže vreme rade zajedno sa članovima grupe Aleksandrija i muzički urednici RTRS-a, Maja Tatić i Jadranka Stojaković.

Generalni direktor RTRS-a Dragan Davidović i urednici TV i Muzičke produkcije RTRS-a poručili su da je ta medijska kuća spremna, i po kvalitetu i finansijski i organizaciono, da preuzme svu odgovornost na predstavljanju BiH u Malmemu 2013. godine.

Povezana vest:  Madonna priprema novu turneju

-Na taj način ispunili bismo obaveze prema javnosti u BiH i, naravno, imali bismo otvorenu mogućnost da promovišemo kvalitetnu muzičku scenu Banjaluke, Bosne i Hercegovine i eks Jugoslavije. Mi tražimo podršku javnosti, a od kolega u BHRT način na koji bi ovaj naš predlog mogao uspešno da se realizuje – navodi se u saopštenju.