prljavo_kazaliste_arena_2012 (1)

“Prljavo kazalište” u skoro punoj Kombank arena

 

Poznata hrvatska grupa “Praljavo kazalište” održala je večeras koncert u skoro punoj Kombank areni, što je njihov prvi nastup u Beogradu posle 26 godina.

Uz vidno pojačano obezbeđenje oko Arene, pola sata pre početka koncerta formirali su se redovi ispred ulaza, pa je predgrupa “Radio Luksemburg” svirala u polupraznoj hali.

Koncert “Prljavog kazališta” počeo je u 21 čas odbrojavanjem 10 sekundi na video bimu, čemu se pridružila i publika.

Zatim se oglasio Radio Dubrava “ “Tačno je 21 čas”, čuo zvuk lomljenja kamena i stakla, let helikoptera da bi nakon ispisivanja imena benda na video bimu, praćeni svetslosnim efektima sa pokretnih reflektora, na binu izašli članovi “Praljavog kazališta” dočekani vrištanjem publike.

Povezana vest:  Robi Vilijams prodao već pola kapaciteta za spektakl na Ušću, menadžment britanske zvezde odobrio dodatna mesta za najveće fanove

Na početku su izveli pesmu “Ljubav je” sa novog albuma “Možda dogodine”, a zatim su prešli na hitove – “Dobar vetar u leđa”, “Sve je lako kad si mlad”, na šta je publika poskakala sa sedišta, “Kiše jesenje”, “Šteta što je kurva”“

Nakon novih pesama “Đevojka od milijun dolara” i “Baš kad nije vrijeme”, posetioci, koji su ispunili parter, donje i dobar deo gornjih tribina, horski su sami otpevali “Ma kog me Boga za tebe pitaju”.

Nastavili su da “pomažu” pevaču Mladenu Bodalecu u izvođenju miksa refrena poznatih balada: “Tu noć kad si se udavala”, “Na badnje veče”, “Ako tražiš nekog”“

Povezana vest:  Frontmen The Prodigy Keith Flint gost na novom singlu War koji je producirao Caspa

Gitarista Jasenko Houra otpevao je “Heroj ulice”, a bio je i zadužen za komunikaciju sa publikom, pa je čak uspeo više mladića da nagovori da svuku majice, pošto su ih devojke nađačale u pevanju numere “Mi plešemo”. Taj veliki hit u večerašnjoj interpretaciji glasio je “Mi pijemo”.

Bodalec se posle više dinamičnih pesama obratio publici, rekavši da je među njima specijalan gost, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, a zatim izveo pesmu “Mojoj majci” (Ruža hrvatska).

Do tada energična publika, uz ovu pesmu koja je početkom devedestih godina postigla ogromnu popularnost u Hrvatskoj, a u Srbiji je doživljavali kao izliv nacionalizma, bila je uzdržana. Ta uzdržanost je kratko trajala – već uz narednu “Ne zovi, mama, doktora” horski je pevala sa Kazalištem.

Povezana vest:  Erika Badu kažnjena zbog striptiza u novom spotu

Oduševljenje je izazvalo i pojavljivanje nekadašnjeg pevača “Prljavog kazališta” Davorina Bogovića.

Rečenica “Ja sam Davorin Bogović, a ovo oko mene je crno-bijeli svjet”, ispraćena je ovacijama.

-Bilo nam je lepo večeras sa vama. Hvala vam na gostoprimstvu. Želimo da se ponovo sretnemo i vidimo vas ovako raspoložene, srećne i zaljubljene – poručio je Bodalec.

Dvočasovni koncert završili su pesmom “Marina” pošto su, kako kažu, “nakon mnogo vremena došli i večeras ispunjavaju želje publike”.

Na bis su Bodalec, Houra i Bogović zajedno otpevali “Sretno dijete”.

prljavo_kazaliste_arena_2012 (2)