plavi_koncert_arenaPlavi orkestar podigao prepunu Arenu na noge

Pop rok sastav „Plavi orkestar“ je u subotu uveče održao najveći koncert u svojoj karijeri. U Beogradskoj areni posle 25 godina nastupio je pred više od 16.000 posetilaca. Vrativši se u Beograd nakon 20 godina odsustva, bend pevača Saše Lošića hitovima poput „Lovac i košuta“, „Sava tiho teče“,„Bolje biti pijan nego star“, „Kaja“, „Goodbye Teens“… uspeo je u dva i po časa da oduševi i podigne na noge publiku koja je dva meseca preko Facebooka birala pesme. 
Grupa se potrudila da unese malo dinamike na binu, tako da se „nadmetala“ sa bendom koji je stajlingom kopirao „Bitlse“, a za zagrevanje publike bila je zadužena grupa S. A. R. S. Uz podršku Sky Wiklera. Sarajevski bend koji je sa hit albumom „Soldatski bal“ važio za najveću tinejdžersku atrakciju u Jugoslaviji sredinom osamdesetih, a u idućoj deceniji je nastavio rad u Sloveniji, pokazao se sada u Areni u svirački moćnom i izuzetno energičnom rokenrol izdanju, ponajviše zahvaljujući gitaristi Saši Zalepuginu.
plavi_koncert_arena_2Čini se da godine koje su prošle nisu mnogo uticale na energiju koju su članovi benda preneli na publiku u kojoj je bilo onih koji su ih slušali kako tinejdžeri pre dvadeset godina, ali i onih mnogo mlađih, današnjih tinjedžera. Pravi dokaz toga bilo je horsko pevanje pesme „Kad mi kažeš paša“.A nekako nam se čini da su Loša i prijatelji uspeli da zapale pubilku pesmom„Suada“, koja ih je proslavila.
– Beograde, hvala vam što ste za trenutak promenili vreme i bili deo nekih lepših vremena – rekao je Saša Lošić vernim fanovima koji su stigli iz svih krajeva Srbije.
Uz pomoć Dragana Bjelogrlića za klavijaturama, Srđana Žike Todorovića za bubnjevima, Nikole Đurička za gitarom i Miroslava Cvetrkovića Cveleta, basiste „Bajage i Instruktora“, Loša je u jednom trenutku otpevao pesmu „A ti se nećeš vratiti“ iz serije „Vratiće se rode“. Na tribinama smo još videli Momčila Bajagića, Ramba Amadeusa, Igora Lazića Niggora…

Povezana vest:  Kris Braun pokazao nežnu stranu u spotu "Don´t Judge Me"

plavi_koncert_arena_1Ukoliko ste proustili fenomenlan nastup Plavog orkestra u Areni OVDE možete pogledati delić atmosfere.