David_ByrneImelda Markos inspirisala Dejvida Berna 

Škotski muzičar Dejvid Bern (David Byrne) komponovao je album sa 22 pesme o Imeldi Markos (Marcos), ozloglašenoj bivšoj prvoj dami Filipina, javila je televizija Sky. 
Bivši frontmen grupe „Toking Heds“ (Talking Heads) inspirisao se ranim godinama „uspona“ supruge nekadašnjeg diktatora Ferdinanda Markosa. 
-Bilo je dosta ljudi koji su mislili da je to čudna ideja, a neki su bili uvereni da je zaista loša ideja – izjavio je muzičar i dodao: – Mislili su da to na neki način veliča zlu osobu. 
-Loše stvari koje je radila samo su sugerisane, a povremeno njen lik ih opravdava. To ne znači da je ja opravdavam – objasnio je Bern. 
Album je plod Bernove saradnje sa di-džejem Fetboj Slimom (DJ Fatboy) kojem se pevač obratio kad je saznao da je Imelda Markos krajem 1970-ih i početkom 1980-ih bila obožavateljka dens muzike. 
Na novom Bernovom albumu pesme izvode uglavnom pevačice među kojima su Florens End D Mašin (Florence And The Machine), Sindi Loper (Cindy Lauper) i Tori Ejmos (Amos). Bernov glas se čuje u samo dve pesme. 

Povezana vest:  MTV World Stage - Red Hot Chili Peppers, petak, 18. maj u 20:10