gnr_2012
“Gansi“ najavili 3D koncertni film
Američki hard rok sastav „Guns N’ Roses“, po ugledu na bendove “U2“ i “Metallica“ i pevačicu Keti Peri, najavio je da pravi 3D koncertni film, prenosi BiBiSi.
Serija 12 koncerata koje je ova grupa održala u Las Vegasu prošle godine poslužiće kao materijal za 3D koncertni film, pod nazivom „Appetite for Democracy“. Film će kasnije ove godine biti prikazan u bioskopima i na televiziji, a biće dostupan i na DVD-ju.
-Nije isto kao da ste na koncertu, ali kada ga gledate u bioskopu to je najbliže koncertnom iskustvu – rekla je Vendi Mičel urednica magazina “Skrin dejli“.
Koncertni filmovi mogu doneti veliku zaradu i mogu biti unosan biznis – rekord u gledanosti 3D koncertnog filma drži Džastin Biber, čiji je film „Never Say Never“ dostigao zaradu od 98,6 miliona dolara (74,3 miliona funti).
Dokumentarni film o Keti Peri “Part of me“ koji hronološki prikazuje život pop zvezde na sceni i van nje objavljen je u julu prošle godine i zaradio je ukupno 32,4 miliona dolara širom sveta i to je četvrti muzički koncertni film sa najvećom zaradom svih vremena.
Mičel je primetila da je logično za Eksl Rouza i njegove kolege iz benda da urade koncertni film nakon 27 godina karijere.
-Za bend kao što su ‘Gansi“ ne traži se perfektnost kao kod Keti Peri. Ljudi samo žele da ih vide kako sviraju čak i sada kad su stariji – rekla je ona.
Povezana vest:  Garden sessions u Botaničkoj bašti „Jevremovac“ od 26. do 29. jula