TK-L1290667

Tinkara Kovač – singl ‘Ti se ljubiš’

Poznata slovenačka pevačica Tinkara Kovač je na novom albumu „Rastemo“ obradila ex-YU pesme. Disk promoviše singl ‘Ti se ljubiš’, obrada Bajaginog hita iz osamdesetih godina.
Novi aranžman su uradili Tinkara i Iztok Turk (ex Videosex), a pesma je prilagođena ženskom vokalu, pa su tako Bajagini muzika i stihovi dobili novo ruho.
Tinkara ujedno odlično svira flautu, tako da su ex YU hitovi kroz njenu ženstvenu interpretaciju dobili nov život. Zanimljiv je i žanrovski raznovrstan izbor pesama, pa su se tu našli „Krokodili dolaze“ („Krokodili Prihajajo“) Električnog orgazma, „Ljudi nije fer“ („Je To Res“) sastava Smak, „Plima“ Indexa i druge.
A ona je rekla: “To nije album, to je glazbeni esej. Novi aranžmani i interpretacije raznih starih slovenačkih i ex-YU pjesama žanrovski su najbliže elektro-punku. Punk odzvanja još iz mojih tinejdžerskih godina, pa ga smatram svojim uvijek kada u sebi čujem glas urbanog realizma. Elektronska glazba me slijedi sama po sebi i tjera da idem naprijed, negdje gdje još nisam bila.“
Autori aranžmana na albumu Rastemo su Iztok Turk i Tinkara Kovač.

Povezana vest:  Holandska sakofonistkinja Candy Dulfer zatvoriće svojim nastupom Nišville jazz festival 2017.

Spisak pesama:
1. Senca
2. Čolnič
3. Gvendolina
4. Krokodili Prihajajo
5. En Majhen Poljub
6. Rastemo
7. Ti Se Ljubiš
8. Je To Res
9. Počasen Ogenj
10. Plima
11. Nič Novega Pod Mesecem