sergej cetkovic arena decembar 2010 (3)

Ćetković, Predin, Lisac za Dan zaljubljenih

Sergej Ćetković, Zoran Predin i Josipa Lisac održaće koncerte u Beogradu 14. februara, što su samo neki od događaja koji se organizuju povodom Dana zaljubljenih. Slovenački kantautor Predin okupio je novi bend sa kojim će nastupiti 14. februara u Kolarčevoj zadužbini. 
Koncert za zaljubljene, kako ga Predin naziva, donosi nekoliko novih pesama, među kojima su „Rumba Čarolija“ i „Kosa boje srebra – Margita“ – posvećena pokojnoj klavijaturistkinji beogradske grupe EKV Margiti Stefanović.
Trio vrhunskih muzičara – Robert Pikl (gitara), Goran Krmac (tuba) i Janez Dovč (harmonika), sviraće Predinove najpoznatije pesme: „Praslovan“, „Čekaj me“, „O mladom studentu i udatoj ženi“, „Za šaku ljubavi“, „Vilenjak“, „Šta bi mi bez nas“, kao i numere iz njegovog novog koncertnog programa – „Te noći kad umrem“, „Hanuma“, „Plavi moj safiru“, „Oči čornye“.
Pevačica jedinstvenog glasa i pojave Josipa Lisac će u Sava centru proslaviti svoj rođendan i obeležiti 40 godina od izlaska kultnog albuma „Dnevnik jedne ljubavi“.
-Nisu važne godine, a nije važno ni vreme, samo je važna ljubav – kratko kaže pred dolazak u Beograd Lisac.
Beogradsku publiku Lisac će podsetiti na „Dnevnik jedne ljubavi“ (1973), svoj prvi album koji danas uživa kultni status i mesto u svim antologijama, sa pesmama kao što su „Sreća“, O jednoj mladosti“, „Ležaj od suza“…
Trostruki slavljenički koncert u Sava centru biće prilika da publika čuje i neke od mnogobrojnih hitova Josipe Lisac, kao što su „Magla“, „Hir, hir, hir“, „Gđe Dunav ljubi nebo“, „Boginja“, „Danas sam luda“…
Jedan od omiljenih pevača pop muzike, Ćetković, ulepšaće svojim obožavaocima Dan zaljubljenih solističkim koncertom u Kombank areni. 
Posle skoro tri godine, Ćetković sprema novo iznenađenje za svoju publiku, a to će biti drugi nastup popularnog pevača pod svodovima najveće hale.
-Radujem se koncertu u Kombank areni. Spremamo još jedno lepo muzičko veče sa malo drugačijom i intimnijom atmosferom, koja će biti prilagođena samom datumu održavanja koncerta. Već puno radimo oko repertoara na kome će se naći neke stare pesme, koje nismo svirali par godina, ali u novom ruhu i sasvim drugačijim aranžmanima – izjavio je Ćetković.
Hrvatska rok grupa „Urban & 4“, predođena harizmatičnim Damirom Urbanom, održaće koncert u sali „Amerikana“ Doma omladine Beograd.
-Ja sam navikao pričati jedan na jedan i kad s nekim pričam uvek pričam s jednom osobom. Kad jednoj ženi hoću reći da je volim, onda to kažem jednoj ženi – izjavio je Urban za portal www.muzika.hr, a njegova publika zna da i u krcatim koncertnim prostorima uvek pruža upravo ovakav doživljaj: obraća se lično svakom pojedincu.
Prošle godine objavili su EP „Kundera“ sa šest pesama, koji je samo uvod u album koji će bend objaviti na proleće, a čiji će deo predstaviti na beogradskom koncertu.
Kulturni centar Rakovica povodom Dana zaljubljenih organizuje „Veče ljubavi i vina“, u okviru koga će biti održan koncert „Romantične pesme o ljubavi“.
Najlepše napolitanske, španske, grčke, ruske i srpske pesme, arije i šansone izvešće tenor Slavko Nikolić, pijanista Miodrag Čolaković i Petar Golubović (mandolina, buzuki, balalajka, gitara). Nastupiće i mecosopran Milica Popović i oktet „Sv. Arhangela Mihaila“ sa dirigentom Olgom Milićević. 

Povezana vest:  Antonija Šola novim singlom poručuje "Budi lav"