Eurovision Song Contest logo 2013
Sutra žreb za određivanje redosleda izvođača na Beosongu
 
Javni žreb za određivanje redosleda izvođača takmičarskih kompozicija festivala „Beosong 2013“, na kome će biti izabran predstavnik Srbije na ovogodišnjoj „Pesmi Evrovizije“, biće održan sutra u holu Radio-televizije Srbije. Učesnici „Beosonga“ su Igor Terzija sa pesmom „Moja svetlosti“ za koju je tekst napisao Rastko Savić, a muziku i aranžman potpisuje Aleksandar Filipović, zatim Dušan Zrnić koji će izvesti numeru „Što prolazim“ (Ana Bojić Mrđen/Aleksandar Filipović), Kristina Savić će pevati „Za tebe živim“ (Vojkan Borisavljević/Vladan Savić/Uroš Ranković), a Aleksandra Dabić „Savršen kraj“ Dobrivoja Marića Čarlija.
Grupa „Kal“ izvešće kompoziciju „Usne kadifa“ (Dragan Ristić/Dušica Milanović – Marika), Žarko Stepanov „Tren“ Ivana Ilića, Ksenija Kočetova će se predstaviti pesmom „Svetla pale se za nas“ (Maksim Kočetov/Ksenija Kočetova i Toni Malbašić), a Maja Nikolić numerom „Blagoslov“ (Marc Paelinck/Maja Nikolić).
Dušan Svilar učestvuje sa melodijom „Spas“ (Marko Đurašević Mahoni/Rastko Savić), Maja Odžaklijevska sa pesmom „Anđeo s neba“ (Nikola Burovac/Sonja Buljan/Marko J. Kon), a Nenad Milosavljević sa kompozicijom „Ruža od baruta“ za koju je uradio muziku, aranžman i tekst napisao sa Vladimirom Dulovićem.
Marija Mihajlović pevaće „Halo“ (Nikola Čuturilo/Boban Janković i Srđan Tanasković), Mirna Radulović, Nevena Božović i Sara Jovanović izvešće „Ljubav je svuda“ (Saša Milošević Mare/Marina Tucaković), grupa „SKY’s“ nastupiće sa pesmom Skaj Viklera „Magija“, a Saška Janković sa numerom „Duga u tvojim očima“ Slobodana Bobana Petrovića.
„Beosong 2013“ biće održan 2. i 3. marta u studiju RTS-a uz direktan televizijski prenos, a publika će glasanjem izabrati srpskog predstavnika na 58. takmičenju za „Pesmu Evrovizije“, koje se organizuje od 14. do 18. maja i Malmeu, u Švedskoj.
Tokom prve večeri biće predstavljeno svih 15 kompozicija. Gledaoci će glasanjem putem SMS poruka izabrati pet finalista koji će nastupiti druge večeri „Beosonga“.
Isključivo glasovi publike odlučiće ko će, od pet finalista, predstavljati Srbiju na „Pesmi Evrovizije 2013“ u Švedskoj.
Na konkurs RTS-a za „Beosong 2013“ stigla je 171 kompozicija.
Selekciona komisija, u kojoj su bili muzička urednica u Radio Beogradu Biljana Krstić, muzičar i kompozitor Momčilo Bajagić, kompozitor i pijanista Vladimir Maričić, odgovorni urednik Džez redakcije Muzičke produkcije RTS-a Dragoslav Stanisavljević i urednik u Muzičkoj redakciji RTS-a Dobroslav Predić, odabrala je 15.
„Pesma Evrovizije Malme 2013“ biće sedmo učešće Srbije kao samostalne države na ovoj prestižnoj manifestaciji, koju u proseku svake godine prati više od 100 miliona gledalaca širom Evrope i sveta.
Povezana vest:  Bouvi ostavio milione ženi i deci, ali i asistentu i dadilji