PGS superfinale 2012

Trio Mirna, Nevena i Sara otvara prvo veče “Beosonga“

Numera „Ljubav je svuda“ (Saša Milošević Mare/Marina Tucaković), koju će izvesti Mirna Radulović, Nevena Božović i Sara Jovanović, otvoriće 2. marta prvo veče festivala “Beosong 2013“, odlučeno je danas javnim žrebom koji je održan u holu Radio-televizije Srbije.
Tokom prve večeri biće predstavljeno svih 15 kompozicija koje su izabrane da udju u uži izbor. Gledaoci će glasanjem putem SMS poruka izabrati pet finalista koji će nastupiti druge večeri „Beosonga“, 3. marta.
Odmah za Mirnom Radulović, Sarom Jovanović i Nevenom Božović, prve večeri festivala na scenu će izaći Igor Terzija koji će izvesti numeru „Moja svetlosti“ za koju je tekst napisao Rastko Savić, a muziku i aranžman potpisuje Aleksandar Filipović, zatim će Maja Nikolić izvesti pesmu “Blagoslov“ (Mark Paelink/Maja Nikolić).
Četvrta po redu nastupiće grupa “Kal“ sa numerom “Usne kadifa“ (Dragan Ristić/Dušica Milanović – Marika), šesta će biti Saška Janković sa numerom “Duga u tvojim očima“ Slobodana Bobana Petrovića, sedmi po redu nastupa Dušan Zrnić koji će izvesti numeru „Što prolazim“ (Ana Bojić Mrdjen/Aleksandar Filipović), dok će osma nastupiti Maja Odžaklijevska sa pesmom “Andjeo s neba“ (Nikola Burovac/Sonja Buljan/Marko J. Kon).
Mladi pevač Dušan Svilar će nastupiti sa pesmom “Spas“ Marko Djurašević Mahoni/Rastko Savić) deveti, deseta je grupa “Sky’s“ koja će nastupiti sa pesmom Skaj Viklera „Magija“, a 11. će se glasačima predstaviti Ksenija Kočetova će se predstaviti pesmom „Svetla pale se za nas“ (Maksim Kočetov/Ksenija Kočetova i Toni Malbašić), za njom, 12. nastupa Marija Mihajlović sa pesmom “Halo“ (Nikola Čuturilo/Boban Janković i Srdjan Tanasković), a 13. je pevačica Aleksandra Dabić koja će interpretirati numeru „Savršen kraj“ Dobrivoja Marića Čarlija.
Kristina Savić će 14. pevati „Za tebe živim“ (Vojkan Borisavljević/Vladan Savić/Uroš Ranković), a Žarko Stepanov će numeru Ivana Ilića “Tren“ izvesti 15. po redu.
„Beosong 2013“ će biti održan u studiju RTS-a uz direktan televizijski prenos.
Pet finalista takmičiće se 3. marta, a isključivo će glasovima publike biti odlučeno ko će biti srpski predstavnik na 58. takmičenju za „Pesmu Evrovizije“, koje se organizuje od 14. do 18. maja i Malmeu, u Švedskoj.
Izvršni direktor projekta “Pesma Evrovizije Srbije? Duška Vučinić Lučić rekla je da je uvek naša zemlja dobijala pohvale da napravi najbolji izbor izvodjača i dodala da je Evrovizija takmičenje na kom može najlepše da se predstavimo u Evropi. Urednik “Beosonga“ Dragan Ilić podsetio je da posle više godišnje pauze “Beosong“ se vraća jer od kada je pauza napravljena u Beogradu nije bilo zvaničnog festivala.
Na konkurs RTS-a za „Beosong 2013“ stigla je 171 kompozicija.
Selekciona komisija, u kojoj su bili muzička urednica u Radio Beogradu Biljana Krstić, muzičar i kompozitor Momčilo Bajagić, kompozitor i pijanista Vladimir Maričić, odgovorni urednik Džez redakcije Muzičke produkcije RTS-a Dragoslav Stanisavljević i urednik u Muzičkoj redakciji RTS-a Dobroslav Predić, odabrala je 15 kompozicija.
„Pesma Evrovizije Malme 2013“ biće sedmo učešće Srbije kao samostalne države na ovoj prestižnoj manifestaciji, koju u proseku svake godine prati više od 100 miliona gledalaca širom Evrope i sveta.

Povezana vest:  Veliki povratak finske grupe HIM