GreenDay New 2012 3

“Green Day“ na “Reading&Leeds“ festivalima

Poznati pank-rok bend “Green Day“ predvodiće program ovogodišnjeg velikog i najstarijeg britanskog festivala “Reading&Leeds“ čiji se program odvija paralelno na dve lokacije sa istom listom izvođača.
Nastup kalifornijskog benda zakazan je na glavnim binama, 23. avgusta na “Reading“ i 24. avgusta na “Leeds“ festivalu, a listu ostalih izvođača čine imena kao što su Eminem, “System of a Down“, “Nine Inch Nails“, “Deftones“, “Fall Out Boy“, Azealia Benks, “Knife Party“ i mnogi drugi, saopšteno je iz “Avalon produkcije“.
“’Green Day’ su neodvojivi deo identiteta ‘Reading & Leeds’ festivala, sa prethodnim nastupima svrstanim među najbolje u istoriji oba festivala. Njihovi trijumfalni hedlajnerski koncerti iz 2004. godine imali su na listi pesama čak i kultne obrade ‘Blitzkrieg Bop’ (Ramones), ‘Ever Fallen In Love’ (Bužcoks) i potpuno prirodno ‘We Are The Champions’ (Queen), a neki od srećnih fanova su čak sa njima skakali na bini. Njihovi ovogodišnji koncerti nam, bez sumnje, donose još mnogo nezaboravnih trenutaka?, najavili su organizatori lidere ovogodišnjeg programa.
Jedan od najuticajnijih britanskih muzičkih magazina “NME“ ove godine je proglasio “Reading & Leeds“ za najbolji festival(e), a presudni su bili glasovi publike.
Tri meseca pre festivala, 27. maja, “Green Day“ će nastupiti na Kalemegdanu u velikom parku ispod bedema Beogradske tvrđave. Biće to njihov jedini i premijerni nastup na Balkanu u okviru velike turneje “99 Revolutions“ na kojoj promovišu trostruki album “Uno!Dos!,Tre!“.
Najveći pank-rok bend svih vremena po mišljenju publike magazina “Rolling Ston“, u Beogradu imaće i podršku velikih regionalnih bendova kao što su “Hladno pivo“, “Superhiks“ i “Atheist Rap“.
Ulaznice za ovaj koncertni spektakl na Kalemegdanu, prodaju se širom Srbije i regiona u prodajnoj mreži Eventima, po cenama od 2.790 za P2 zonu, 3.390 za P1 i 3.990 dinara za Fan pit.

Povezana vest:  STORYTELLERS: ALICIA KEYS