shinobusiŠinobusi izvode Malu pljačku vlaka
Novosadski bluz-rok sastav „Šinobusi“ objavio je ove nedelje za PGP RTS treći album „Vagon za provetravanje tunela“ na kome je obrađena instrumentalna tema iz kultne komedije „Mala pljačka vlaka“.
„Novi album sadrži 13 pesama od kojih je 11 autorskih, a tu je i obrada instrumentalne teme iz filma ‘Mala pljačka vlaka’ koja i otvara album i obrada tradicionalne američke pesme ‘Wayfaring Stranger’. Prvi singl sa albuma je pesma ‘Super bejbe’ za koju je i snimljen spot“, saopštio je PGP RTS.
„Malu pljačku vlaka“ snimio je 1984. godine režiser Dejan Šorak kao crnu komediju u kojoj se, u ličkoj zabiti pri kraju Prvog svetskog rata, nadmudruju austrougarski žandari, na čelu sa narednikom Cokulom koga igra Miodrag Krivokapić i banda razbojnika čijeg vođu Todora Strašnog tumači Bata Živojinović.
Na prethodnom albumu „U pravcu jablanova“ (2007) „Šinobusi“ su obradili starogradsku pesmu „Čamac na Tisi“, a učestvovali su i na kompilaciji „Neki noviji klinci“ (2008) sa pesmom Đorđa Balaševića „Život je more“.
Povezana vest:  Leni Kravic, Rijana i Džoš Groban pevaju u Staples Centeru na All-Star vikendu