ministarka_samardzic_markovicSamardžić-Marković: Cilj sačuvati bazu sporta
Hitan sastanak Saveta za sport, koji je iniciran od strane Ministarstva omladine i sporta, sazvan je danas sa ciljem da se njegovi članovi što pre upoznaju sa zakonskom procedurom kojom se regulišu odredbe o uvođenju automatskog stečaja.
Ministar za omladinu i sport Srbije Snežana Samardzić-Marković podsetila je uoči sastanka da se na spisku pravnih lica, prema kojima će zbog dugotrajne blokade računa biti pokrenut automatski stečaj, nalazi veliki broj sportskih organizacija i istakla da je zato neophodno da se svi relevantni činioci što pre upoznaju sa kompletnom problematikom, kako bi svi zainteresovani zajedno pokušali da pronađu rešenje za prevazilaženje trenutne situacije.
Ona nije želela da se izjašnjava o pojedinačnim slučajevima, među kojima najveću pažnju privlači slučaj Košarkaškog kluba Crvena zvezda, već je podsetila da se na spisku koji je danas objavila Narodna banka Srbije nalaze brojni košarkaški, rukometni, vaterpolo i ostali sportski klubovi.
-Moramo da saslušamo sportsku stranu i vidimo šta može i da li nešto može da se uradi. Cilj nam je da sačuvamo bazu sporta, a to su klubovi. Postoji procedura koja se odnosi na pravna lica u stečaju, pa moramo da upoznamo predstavnike sportskih organizacija sa mogućim posledicama, kao i da pokušamo da dođemo do preporuka za prevazilaženje situacije – rekla je Samardžić Marković.
Predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar smatra da Savet za sport u predstojećem periodu mora da dođe do zaključaka koji se odnose na sportske aspekte krize i sagleda sve mogućnosti da se ona prebrodi.
-Nastojaćemo da klubove što detaljnije upoznamo sa problematikom i u saradnji sa njima dođemo do predloga koji će im pomoći da izađu iz problema. Javnost će na vreme biti obaveštena o svemu što budemo radili – najavio je Šoštar.
Povezana vest:  KUGLANJE, Zorana Radovanović, Sanela Milosav, Hermina Lukač, Alek Kujundžić, Robert Ernješi i Marko Antić pobednici Kupa Srbije