julio iglesiasHulio Iglesijas: Nisam u modi, ali sam tražen

Španskom pevaču Huliju Iglesijasu (69) su na svečanoj ceremoniji u Pekingu uručena dva priznanja – nagrada Ginisov svetski rekord za najprodavanijeg muškog latino izvođača i nagrada za prvog i najpopularnijeg međunarodnog umetnika u Kini, koju mu je uručila njegova diskografska kića “Soni“.
Iglesijas, koji je prodao više od 300 miliona ploča širom sveta, rekao je AFP-u da možda nikada neće biti u modi, ali da još ume da privuče ljude da slušaju njegovu muziku i da traže od njega da nastupa.
„Možda nisam ‘in’ u Kini, možda nisam moderan nigde na svetu. Ja nisam jedan od onih izvođača koji su ‘in’, ali pevam čitav svoj život“, rekao je Iglesijas, dodajući da je jedna stvar biti ‘in’, a druga biti popularan.
Hulio Iglesijas je tokom svoje dugogodišnje karijere izdao preko 10 albuma među kojima su „A Flor de Piel“, „Soy“, „1100 Bel Air Place“… Godine 1988. godine osvojio je Gremi za najbolji latinski pop album „Un Hombre Solo“. Pored španskog peva na francuskom, portugalskom, nemačkom, italijanskom jeziku.

Povezana vest:  Madona: Silovana sam, prećeno mi je smrću...