GReenDay New 2012 4

Green Day najavili koncert od dva i po sata!

Menadžment grupe Green Day najavio je svim festivalima u Evropi da popularni bend planira set listu u trajanju od dva i po sata, te da prema tome određuju satnicu nastupa bendova koji nastupaju pre njih. Produkcijski tim ujedno je dostavio svu tehničku dokumentaciju za veliku produkciju koja putuje sa njima na svaki nastup ove godine, potvrdivši još jednom da će turneja „99 Revolutions“ biti spektakularna. Green Day će nastupiti 27. maja na Kalemegdanu, u velikom parku ispod bedema Beogradske tvrđave, što će biti ujedno njihov jedini nastup u ovom delu sveta.
A kako momci zvuče i praše na sceni pogledajte OVDE!
Tokom proteklog vikenda Bili Džo Armstrong, Tre Kul i Majk Dirnt u Čikagu su otpočeli seriju koncerata po najvećim američkim arenama, koju će krunisati velikim koncertom u Los Anđelesu. Evropsku turneju otvoriće u Milanu 24. maja, dok ih posle koncerta 27. maja na Kalemegdanu, 1. juna očekuje pun Emirates stadion u Londonu koji prima preko 60.000 posetilaca!
Koncertni spektakl Calling 2013 se ujedno pridružio impresivnoj listi evropskih letnjih festivala na kojima Green Day predvode listu izvođača, kao što su Rock am Ring/Rock im Park, Werchter, Optimus Alive, Bilbao BBK ili holandski Pinkpop. Vrhunac ovogodišnjeg pohoda na najveće evropske bine imaće na najstarijem evropskom muzičkom festivalu Reading & Leeds, gde će Green Day dve noći uzastopno nastupati pred oko 80.000 posetilaca!
Najveći pank-rok bend svih vremena po mišljenju publike magazina „Rolling Stone“ u Beogradu imaće i podršku velikih regionalnih bendova kao što su Hladno pivo, Superhiks i Atheist Rap. Ulaznice za ovaj koncertni spektakl na Kalemegdanu, prodaju se širom Srbije i celog regiona u prodajnoj mreži Eventim, po cenama od 2790 za P2 zonu, 3390 za P1 i 3990 dinara za Fan pit, što su ujedno i najjeftinije cene ulaznica na predstojećoj turneji grupe Green Day.

Povezana vest:  Kultni sastav Wovenhand sutra u Beogradu, u četvrtak u Novom Sadu