beyonce promo 2

Bijonse, Lana Del Rej na saundreku „Velikog Getsbija“

Radnja filma „Veliki Getsbi“ reditelja Baza Lurmana možda se dešava u 1920. godinama, ali saundrek za ovo ostvarenje je spoj repa, popa i roka 21. veka. „Univerzal mjuzik“ objavio je juče listu numera koje će se naći na saundreku ovog filmskog ostvarenja u kome glavnu ulogu igra Leonardo Dikaprio, a najoj se nalaze neka od najpoznatijih imena svetske i evropske muzičke scene kao što su Bijonse, Lana del Rej, grupa „Florence + the Maćine“, kao i reper Džej-Zi sa novom numerom pod nazivom „100$ Bill“.
Bijonse i reper grupe „Autkast“ Andre 3000 zajedno izvode numeru preminule pop pevačice Ejmi Vajnhaus „Back to Black“ koja je takođe jedna od tema filma „Veliki Getsbi“, a na saundreku se još nalaze i numere koje izvode australijski muzičar Gotje i bivši član „Vajt strajpsa“ Džek Vajt, prenele su agencije.
Britanska pevačica Emeli Sande se udružila sa Brajan Feri orkestrom i obratili su Bijonsin hit iz 2003. godine „Crazy in Love“, a na saundreku se još nalaze i numere koje izvode vil.aj.em, Brajan Feri i Brajan feri orkestra….
Lurmanovi filmovi su poznati po neobičnim i savremenim muzičkim temama, kao što je „Lovefool“ koju izvodi grupa Kardigans za film „Romeo + Juliet“ i „Lady Marmelade“ iz filma Mulen ruž koju izvode Kristina Agilera, Lil Kim, Mia, Misi Eliot i Pink.
„Veliki Getsbi“ poslednja adaptacija romana Frensisa Skota Ficdžeralda govori o ekstravaganciji, sjaju i iluziji i prikaz je razočaranja urbane populacije u američki san. U filmu pored Dikaprija koji igra Deja Getsbija, Tobi Megvajer tumači ulogu naratora Nika Karaveja, a Keri Muligan igra Dejzi Bjukenen.
Film će imati svoju premijeru na Filmskom festivalu u Kanu. Taj festival ove godine biće organizaovan od 15. do 26. maja.

Povezana vest:  Preminuo Lemi Kilmister, vođa Motorheda