Velika turneja grupe Vrooom se nastavlja

Vrooom 3Jedan od najznačajnijih rock sastava iz Srbije – beogradski bend Vrooom – održao je do sada čest nastupa, a planirano je najmanje još pet nastupa u Srbiji, regionu i Evropi. 
Vrooom na turneji promoviše maksi singl koji će biti objavljen u decembru mesecu i peti po redu album koji se očekuje u prvoj polovini naredne godine. Naglašavamo da spisak zakazanih koncerata nije konačan.
Do sads su “Vrooomovci” održali šest koncerata i to u Ljubljani, Škofjoj Loki, Novoj Gorici, Nišu, Belfortu (Francuska) i Somboru. Predstoje im koncerti u Pančevu, u klubu Coupe
(26.11.), Požarevac, Centar za kulturu (27.11.), Vršac, Dom omladine (28.11.), Beograd, Dom omladine (05.12.), Sarajevo City pub (09.12.).
Nakon četvorogodišnje diskografske pauze, grupa Vrooom u saradnji sa producentskom kućom Digimedia, objavljuje novi album (radnog naziva INPUT) na kome svoj jedinstven muzički izraz sinteze naizgled suprotstavljenih žanrova, koncepata i fenomena odvodi (bar) korak dalje kroz interesantan zvuk energičnih plesnih electro ritmova i toplu boju akustičnih instrumenata. 
-Gostovali smo u Belfortu na istoku Francuske gde smo već svirali pre tri godine na internacionalnom festivalu muzike – FIMU, pa nas je ista organizacija ponovo pozvala. Koncert je šesti u nizu na turneji kojom predstavljamo novi maksi singl, i sudeći po raspoloženju i u bendu i u publici, nova postava je već uigrana (što je, rekao bih bilo vidno već na vrlo uspešnom nastupu u Nišu), tako da nam ostaje samo da uživamo u koncertima do kraja godine – izjavio je Marko Grubić posle koncerta koji je Vrooom održao u Francuskoj.
Vrooom je od svog osnivanja – 1998. godine, objavio 4 albuma: Evolucija (2005), Live in Zürich (2001, snimljen uživo na pozorišnom festivalu Züercher Theater Spektakel u Cirihu, Švajcarska), Ventilacija (2000) i Torpedo Music (1999). Sva četiri izdanja naišla su na nepodeljeno odobravanje kritike, a singlovi sa ovih albuma našli su se u samom vrhu svih značajnih muzičkih top lista u Srbiji i regionu, kao i na raznim kompilacijskim izdanjima u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji i Francuskoj. 

Povezana vest:  BIG SNOW KOP PROGRAM I SATNICA