justin-bieber-2013-tour

Biber na meti kritika zbog komentara o Ani Frank

Pop zvezda DŽastin Biber nedavno je u knjigu gostiju muzeja Ane Frank u Amsterdamu napisao da se nada da bi jevrejska devojčica koja je umrla u nacističkom koncentracionom logoru bila njegov obožavalac da je istorija bila drugačija. Njegov komentar izazvao je poplavu komentara na fejsbuk stranici muzeja u nedelju i mnogi su kritikovali 19-godišnjeg Kanađanina da je bezosećajan. 
Portparolka Kuće Ane Drank, Matje Mostart potvrdila je da je Biber u petak uveče posetio muzej i dodala da muzej ne vidi ništa uvredljivo u njegovom komentaru.
Ana Frank se sa porodicom krila u malom stanu iznad skladišta tokom nacističke okupacije u Drugom svetskom ratu. Njena porodica je uhvaćena i deportovana i Ana je umrla od tifusa u Bergen-Belsenu 1945.
Dnevnik koji je vodila pronađen je i objavljen posle rata i jedan je od najčitanijih dokumenata o holokaustu, podseća AP.
Biber je u svom komentaru naveo: „Dolazak ovde je prava inspiracija. Ana je bila sjajna devojka. Nadam se da bi bila Belieber (Biberov fan)“.
Taj njegov komentar izazvao je žestoke kritike nekih korisnika društvenih mreža ali i podsmeh uz komentare da je posle posete jednom takvom muzeju on i dalje mislio samo na sebe.
Biber ima 37 miliona sledebenika na Tviteru i mnogi od njih su stali u njegovu odbranu. Zanimljivo je i da mnogi njegovi obožavaoci – mahom tinejdžerke – ne znaju ko je bila Ana Frank.

Povezana vest:  Rasprodate promo ulaznice za koncert Riblje Čorbe na Petrovaradinskoj tvrđavi