beyonce arena (2)Beyonce priredila spektakl, publika u euforiji

Jedna od najpopularnijih svetskih pevačica – Beyonce priredila je u Kombank areni, pred 18.000 posetilaca, muzičko-scenski spektakl, a beogradska publika, čini se, nikad nije bila tako euforična.
Dvočasovnim veoma dinamičnim, scesnki atraktivnim i do detalja isplaniranim koncertom, Beyonce je započela do sada najambiciozniju i najveću svetsku turneju pod nazivom „The Mrs. Carter Show World Tour“.
Izuzetno dug red ispred zapadnog ulaza, koji se protezao skoro do istočnog ulaza Arene i sat vremena kašnjenja popularne pevačice izgleda da publici nije teško palo.
Posetioci iz svih gradova Srbije i veliki broj fanova iz regiona, najviše iz Makedonije, strpljivo je čekalo da se Bojonse pojavi na bini i za to vreme gledalo reklamni spot za kampanju borbe za prava žena, čiji je promoter i gospođa Karter.
Tačno u 21 čas svetla su se ugasila, Arena je obasjana mobilnim telefonima, na video bimu iznad bine krenuo je kratak
film sa Beyonce u glavnoj ulozi, a zatim iz bine izlazi osam plesačica u belom, zavesa se podiže, na postoljima bend sastavljen isključivo od žena i tri prateća vokala, da bi se poslednja pojavila dobitnica 16 Gremija.
U trenutku kada je iz bine izašla Beyonce, u kratkoj beloj haljini, praćena vatrometom u pozadini i zapevala ?Run the World?, Arenom se razlegao izuzetno glasan aplauz uz vriske devojaka koje su dominirale salom Kombank arene.
Euforična publika nije dozvolila Beyonce da dođe do reči, ali je ona nakon pesme „Say You’ll Never Let Me Go“ uspela da kaže „Hvala vam“i „Volim vas“.
-Ova pesma dolazi iz srca i za vas je. I kada grešim, vi me volite – poručila je atraktivna pevačica i izvela „Flaws and All“.
Svaku pesmu – od „If I Were a Boy“, „Naughty Girl“ i „Irrepleaseable“, do „Crazy in Love“, „Single Ladies“, „I Care“, „Why Don’t You Love Me“, pratila je energična, izazovna koreografija, upečatljiv i drugačiji scenski nastup.
Svetlosni efekti i scenografija, dve bine i do detalja osmišljena tačka uz svaku numeru, potvrdili su da je reče o ozbiljnoj produkciji.
Zajedno sa osam plesačica i dva plesača Beyonce je izvodila atraktivne koreografije, prilazila publici, klečala, ležala na klaviru i više puta se presvlačila, uvek birajući triko i visoke štikle.
U jednom trenutku je, zakačena za kran, preletela preko partera, sa jedne na drugu binu, pridruživši se publici na zapadnoj strani, gde je bilo i posetilaca iz Brazila.
-Srećna sam što sam ovde. Ovo je moj prvi koncert na turneji i drago mi je što mogu da ga podelim sa vama – rekla je pevačica, koja je se do istočne strane vratila kroz publiku u parteru, što nije bilo lako i uz pomoć obezbeđenja, jer su svi želeli da je dodirnu.
Pauze između pesama dok su se izvođači presvlačili, ispunili su kratki filmovi sa Beyonce u glavnoj ulozi. U jednom od njih pojavila se i njena porodica nakon čega je ona veoma emotivno otpevala prvu strofu pesme „I Will Always Love You“.
Za kraj odabrala je hit „Halo“ i bez bisa završila svoj prvi koncert na turneji koja će trajati godinu dana i obuhvatiće po gradove u Evropi, Severnoj i Južnoj Americi I Australiji.
Po želji Beyonce koncert u Kombank areni je sniman i metrijal će iskoristiti za muzički spot. Nakon Beograda, očekuje je nastup u Zagrebu.

Povezana vest:  4. Diet plus Grand festival, Posle prve večeri u finalu Mirjana Aleksić, Dejan Petrović i Aleksandar Sofronijević, Semir Cerić Koke, Maja Nikolić, Stevan Petrušić i Goca Tržan, Ivana Selakov, Adil i Mira Škorić

PHOTO: Frank Micelotta/Invision/AP