Victor Croatian International 2013 Srpska delegacijaBADMINTON
Milica Simić 10. u Zagrebu

Srpska seniorska badminton reprezentacija je od 11. do 14. aprila 2013. u Zagrebu učestvovala na izuzetno jakom međunarodnom turniru – Victor Croatian International 2013. Sva tri naša takmičara bila su na visini zadatka u glavnom gradu Hrvatske. Ipak, najdalje je stigla Milica Simić koja se plasirala među 16 najboljih badmintonki čime je osvojila važne bodove za evropsku i svetsku rang listu, na kojoj će se približiti plasmanu oko 200-te pozicije. Simićeva se do osmine finala probila pobedivši Austrijanku Ninu Almer. Na putu ka četvrtfinalu zaustavila ju je Dankinja Sandra Marija Jensen, potonja osvajačica srebrne medalje. Na taj način naša reprezentativka je u konačnom plasmanu zauzela visoko 10. mesto.
„Odigrala sam veoma dobar turnir. Uspela sam da budem opuštena i da prenesem na teren sve na čemu smo radili u proteklom periodu. U prvom kolu sam pobedila Austrijanku sigurnom igrom i preciznim udarcima. Protiv Dankinje sam, uprkos porazu, bila na još višem nivou, približivši svoj nivo igre takmičarkama koje su kandidatkinje za Olimpijske igre u Riu 2016. Jedva čekam nove turnire i izazove u nastavku sezone“, kazala je Milica Simić.
U konkurenciji muškarci pojedinačno imali smo dva predstavnika. Na pragu plasmana u glavni žreb Igor Bjelan je posle velike borbe i tri seta izgubio od domaćeg takmičara Ivana Tucakovića iako je poveo sa 1:0. U istoj fazi takmičenja Ilija Pavlović je poklekao u duelu sa Mađarem Tamašom Gebhardom. U konkurenciji mešovitih parova Milica Simić i Ilija Palpović su u borbi za osminu finala izgubili od danske kombinacije Rene Matison, Tilde Iversen.
„Sa nastupima igrača na ovom turniru sam polovično zadovoljan. Igrači jos uvek osećaju prevelik psihološki pritisak i ne uspevaju da pokažu svoje stvarne mogućnosti. Sa druge strane Milica je nastavila sa napretkom na svetskoj rang listi i nakon ovog turnira će popraviti svoj najbolji plasman u karijeri i zauzeti poziciju oko 220. mesta“, istakao je glavni trener badminton reprezentacije Srbije Milan Barbir.
Vlada Republike Srbije – Ministarstvo omladine u sporta u značajnoj meri je doprinelo učešću naših takmičara na Victor Croatian International 2013 u Zagrebu obezbeđivanjem neophodnih finansijskih sredstava.

Povezana vest:  KUGLANJE. Čongor Baranj prvi, Alen Kujundžić drugi, Igoru Kovačiću bronza na turniru u Segedinu