PSY-Gentleman-video

Psaj nagrađen na Trajbeka festivalu

Južnokorejski reper i svetska senzacija Psaj (Psy) nagrađen je priznanjem Filmskog festivala Trajbeka za transkulturalni fenomen.
Pozivajući se na njegovu iznenadnu slavu koju je stekao putem interneta, gde su njegovi spotovi sakupili preko milijardu pregleda na sajtu Ju tjub, Psaj je primajući juče nagradu za inovacije na Univerzitetu u Njujorku istakao je da još uvek ne može da veruje šta mu se događa, prenele su agencije.
-Još uvek pokušavam da shvatim razlog zbog kog mi se sve ovo dešava – rekao je Psaj, koji se godinama, skoro anonimno, bavio u Južnoj Koreji muzikom.
-Nagrada za inovacije koje su sve poremetile -Trajbeka dodeljuje onima koji su izašli iz određenih kalupa i stvorili značajan uticaj u svetu.
Trajbeka filmski festival završen je 25. aprila dodelom nagrada za najbolji film, a ove godine je to australijski film „The Rocket“ (Raketa) koji je osvojio dve nagrade – za najbolji igrani film i najboljeg glumca.
Filmski festival Trajbeka, koji se održava već 12 godinu, osnovan je kako bi se pokrenuo posao i umetnička produkcija u Njujorku posle napada 11. septembra 2001. kada je nastradalo gotovo 3.000 ljudi.

Povezana vest:  Novi spot sastava Vrum