RAMMSTEIN 2010 Paul Brown smNemački bend Ramštajn sutra u Kombank areni

Nemački metal bend Ramštajn (Rammstein) održaće sutra koncert u Kombank areni.
Publiku očekuje velika bina iz četiri dela i specijalni efekti po kojima su kontroverzni Nemci i poznati – crveni dim, „vatrene“ komete, goruća žičana zavesa, plamene prskalice, srebrne i crvene rakete.
Moto njihove nove turneje je „Wir halten das Tempo“ (Držimo tempo), a beogradskim fanovima, koji su ih u Areni gledali pre tri godine, poručili su: -Novi spektakl je naše olujno i snažno ponovno rođenje.
Očekuje se da set lista bude slična onoj na nedavnom koncertu u Barseloni gde su izveli: „Ich tu dir weh“, „Wollt ihr das Bett in Flammen sehen“, „Keine Lust“, „Sehnsucht“, „Asche zu Asche“, „Feuer frei“, „Wiener Blut“, „Mein Teil“.
Na repertoaru će najverovatnije biti i „Mein Herz brennt“ (Piano Version), „Benzin“, „Du riechst so gut“, „Links 2-3-4“, „Du hast“, „Buck dich“ (Rammstein-Intro), „Ohne dich“, a na bis bi trebalo da sviraju „Sonne“, „Ich will“, „Pussy“.
Pre Ramštajna, nastupiće di-džej Džo Letc, bubnjar benda „Combichrist“, koji na celoj turneji izvodi bendov DJ set i ekskluzivne remikse.
Rammstein postoji od 1994. godine u istom sastavu: Til Lindeman (vokal), Rihard Kruspe (gitara), Pol Landers (ritam gitara), Oliver Ridel (bas), Kristof Šnajder (bubnjevi), Kristian Flake Lorenc (klavijature).
Za protekle dve godine bend je nastupio pred više od 1,3 miliona ljudi u Meksiku, Americi, Južnoj Africi, Australiji, Kanadi i Evropi.
Njihova karijera obeležena je brojnim kontroverzama, živopisnim spotovima i spektakularnim koncertima, a često su se zbog svojih, po mišljenju nekih, ekscentričnih performansa, našli i u nevolji.
Interesovanje za koncert je veliko. Ulaznice koštaju 3.500, 3.600, 4.000, 4.900, 5.500 i 5.900 dinara.

Povezana vest:  Besplatne jazz radionice na NIŠVILLE festivalu