Nikica Jelavic EvertonMojes želi da zadrži Jelavića

Trener fudbalera Evertona David Mojes rekao je danas da se napadač Nikica Jelavić nalazi u njegovim planovima i za narednu sezonu.
Jelavić je u Everton došao u januaru 2012. godine iz Rendžersa, ali ove sezone nije u najboljoj formi. U poslednih 18 nastupa u Premijer ligi postigao je samo jedan gol.
Mediji navode da je veliki broj klubova zainteresovan za hrvatskog fudbalera, ali je Mojes rekao da on ne odlazi sa Gudison Parka.
-Njegov trud nikad nije doveden u pitanje i želimo da ostane I naredne sezone u klubu. Bila je ovo teška sezona za njega, malo teže je postizao golove i stvarao šanse – rekao je Mojes za engleske medije.
Trener Evertona je naveo da je Jelaviću nedostaje samopouzdanja zbog loših partija, ali i da veruje da on ima snage da se vrati.
-Njegovo samopouzdanje je pretrpelo udarac, ali to je i normalno kada se ne postižu golovi i kada se ne igra dobro. Ali, on je dobar momak i to shvata. Kada radite s takvim momcima, mnogo je lakše, jer znaju da mogu mnogo bolje – kazao je Mojes.

Povezana vest:  "Gazprom" pokreće novi društveno-odgovorni projekat za decu "Fudbal za prijateljstvo"