zorana sa novim pistoljem u Osijeku Foto J ArunovicZorana Arunović proba novi pištolj u Osijeku

Zorana Arunović sa trenerom Jelenom Arunović na pripremam u Osijeku gađa sa novim pištoljem i sprema se za odlazak na Svetski kup u Fort Beningu od 4. do 12. maja.
– Nije to potpuno novo oružje, koristili smo ga prošle godine dok smo čekali da nam iz fabrike Štajer stigne pištolj za Olimpijske igre u Londonu – pojasnila je Jelena Arunović.- Tada je osvojila šampionsku titulu i pobedila u Kupu Srbije sa tim oružjem. Promenjeno je, međutim, okidanje, umesto mehaničkog, sada je elektronsko i očekujem dobre rezultate. Završila sam obradu rukohvata, nisu u pitnju bili veliki zahvati samo male korekcije i doterivanja…
Ritam rada na strelištu Pampas je naporan, ali ga Zorana Arunović disciplinovano sprovodi:
– Naši sjajni domaćini su postavili elektronsku metu na otvorenom u jednom od boksova na strelištu i tu imamo dobre uslove. Smetaju nam jedino komarci, ima ih mnogo, a i na strelištu je veoma živo, u toku su građevinski radovi i popravka rovova za Prvenstvo Evrope MK oružjem u julu – kaže Jelena Arunović.- Zahvaljujemo se Olimpijskom komitetu Srbije, Streljačkom savezu Srbije i Ministarstvu omladine i sporta na velikoj podršci našem programu. Sezona je „krcata“ takmičenjima i ovakve pripreme su veoma bitne.
Zorana Arunović je na prvom Svetskom kupu u Čangvonu u aprilu osvojila srebro vazdušim pištoljem i obezbedila učešće u finalu Svetskog kupa u oktobru u Minhenu. Na „Velikoj nagradi emira od Kuvajta“ osvojila je zlatne medalje sa oba pištolja. Postala je i šampionka Srbije vazdušnim pištoljem i pobednica Kupa Srbije ovim oružjem.

Povezana vest:  Gabriel Dautović peti u Njitri