ringring2013Ring Ring festival od 16. do 27. maja

Međunarodni muzički festival „Ring Ring“ biće održan 18. put od 16. do 27. maja na više lokacija u Beogradu, najavili su danas organizatori.
Festival će ove godine biti posebno posvećen autorkama, ali i američkoj muzici.
Bečki duo „Catć-Pop String-Strong“ otvoriće festival 16. maja u Kulturnom centru „Reks“, a iste večeri sa svojim ansamblom nastupiće njujorška kompozitorka Ani Gosfild.
Šveđanka Sofia Jernberg nastupiće dva puta – najpre sa Igorom Čubrilovićem, a zatim i sa svojim kvartetom „The New Songs“.
Od domaćih autorki svetske premijere svojih radova imaće Jasna Veličković, koja dolazi iz Holandije sa performansom „Magnetik“, te Anja Đorđević i Svetlana Maraš, koje će prvi put izvesti uživo „Canzone distorte“, po narudžbini festivala.
Američki džez muzičari Metju Šip, Sabir Matin i Geri Hemingvej predstaviće se beogradskoj publici 26. maja u Kolarčevoj zadužbini, dok će u „Reksu“ svirati njujorški duet „The Home of Easy credits“.
Posebna poslastica biće obeležavanje 99 godina od rođenja džez kompozitora Suna Raa 22. maja, čiju će muziku u Studiju 6 Radio Beograda izvesti „Heliocentric Counterblast“, uz direktan prenos na Trećem programu Radio Beograda i kanalu RTS Digital.
Ljubitelji elektronske muzike će moći da čuju francuskog genija eRikm, koji donosi novi program, kao i britanski dvojac „Volcano the Bear“, kojima će podrška biti domaći autor Lenart Tejps. Pojedinačne ulaznice koštaju 350 dinara za koncerte u „Reksu“, 400 dinara (Kolarac), 250 dinara (KC Dragstior) i 200 dinara (Muzej nauke i tehnike). Komplet ulaznica prodavaće se od 8. maja po ceni od 1.450 dinara.

Povezana vest:  Taylor Swift predstavlja dugoočekivano izdanje „Red (Taylor’s Version)“