Rammstein 2010 Paul Brown sm

Ramštajn drugi put zapalio Arenu 

Nemački metal bend Rammstein priredio je sinoć pred više hiljada ljudi u Kombank areni spektakl sa obiljem pirotehnike i ekscentričnim performansima po kojima je i poznat. Nakon di-džeja Džoa Letca iz benda Combichrist, početak nastupa Rammstein označile su varnice i eksplozije, a pevač Til Lindeman se spustio na binu u kratkoj bundi roze boje.
Velika bina sastavljena iz više delova sa mnogo pokretnih detalja, sve nalik fabričkom postrojenju, poslužila je kao odlična scenografija za nastup kontroverznih Nemaca čije su omiljene igračke vatra, rakete, prskalice.
Koncert na svom drugom gostovanju u Beogradu, počeli su pesmom Ich tu dir weh i nastavili sa ?Wollt ihr das Bett in Flamen sehen, Keine Lust, Sehnsucht, Asche zu Asche, Feuer frei?
Arenom su odzvanjale eksplozije, na bini goruća zavesa, uz stalak mikrofona lelujaju plamenovi, scena obavijena dimom, ali ni to nije bilo dovoljno te je Lindeman tokom numere Feuer frei ušao u binu i izašao sa aparatom na glavi iz kog je, kao i ostali članovi benda, bljuvao vatru.Svaka sledeća pesma donosila je nova iznenađenja.
Za Mein Teil Lindeman, obučen kao kasapin, sa crvenom farbom po sebi, mikrofonima u obliku noževa u ruci, dovukao je veliki kazan na scenu, a zatim i pokušao da skuva klavijaturistu Kristiana Flakea Lorenca sve većim plamenovima, koje su pratile i eksplozije.
Sledeći je bio automat za točenje goriva i pesma ?Benzin? i ponovo vatra na sceni, čak su i inscenirali paljenje čoveka na sceni.
Publiku su povremeno iznenađivao zvuk eksplozija, a iz različitih aparata na telu članova benda izlazile su varnice ili crveni dim.Na repertoaru su bile i pesme Ohne dich, Du riechst so gut, Links 2-3-4, Buck dich, Ich will, a vrhunac je bio hit Du hast, kada je publika pevala horski, a u parteru je došlo i do šutki.
U jednom trenutku Lindeman je ispalio sa bine crvene rakete koje su odletele do uređaja na plafonu izned sredine partera, izazvale varnice, i potom se vratile do bine, što je oduševilo publiku.Na bis su izveli Mein Herz brennt, Sonne i Pussy, nakon čega je Lindeman seo na veliki top i provozao se, prskajući publiku penom. Mnoštvo konfeta je ispunilo Arenu, a članovi Rammstein su klekli i poklonili se.
Mi vas volimo. Hvala vam, poručio je Lindeman na srpskom jeziku na kraju jednoipočasovnog spektakla.

Povezana vest:  LASCIAR VIBRARE 2014 – FESTIVAL SAVREMENE UMETNIČKE I ELEKTRONSKE MUZIKE