prince

Prinsova smrt: Na telu nema tragova nasilja ni dokaza o samoubistvu

Policija u Mineapolisu saopštila je večeras da za sada nisu pronađeni tragovi

nasilja na posrmtnim ostacima američkog muzičara Prinsa, koji je iznenada preminuo u četvrtak u svom domu, niti razloga da se veruje da je u pitanju samoubistvo.

„Za sada možemo da kažemo da nema indicija o prekomernoj dozi“ lekova ili opijata, izjavila je Marta Viver, portparolka patološkog odeljenja bolnice u Mineapolisu, u američkoj saveznoj državi Minesoti.Lokalni zvaničnik izjavio je da je u četvrtak pronađen Prins (57) u nesvesnom stanju u liftu svoje rezidencije i da lekari nisu uspeli da ga reanimiraju.

Povezana vest:  Riki Martin se ženi

„U ovom trenutku nemamo razloga da verujemo da je u pitanju samoubistvo. Istraga je u toku“, izjavio je šerif Džim Olson odgovarajući na pitanje o mogućem zločinu.

Prema njegovim rečima, na telu muzičara nisu pronađeni tragovi nasilja.

„Bio je u košulji i pantalonama kad je pronađen“, dodao je šerif.

Odbudkcija tela trajala je četiri sata, ali se konačni rezultati očekuju za nekoliko nedelja.

Povezana vest:  Počela pretprodaja ulaznica za koncert Hladnog Piva na Tašu

Američki sajt TMZ, koji je prvi objavio vest o Prinsovoj smrti, naveo je da je šest dana pre smrti, Prins hospitalizovan zbog navodne prekomerne doze veoma snažnog leka protiv bolova na bazi oksidona koji važi za opioidni analgetik.

Prins ili „dete iz Mineapolisa“ bio je jedan od najvećih muzičara 80-ih i 90-ih godina s hitovima kao što su „Cream“ ili „Kiss“ u kojima je mešao gitarske rifove s poetskim stihovima u ritmu fanka.

Povezana vest:  Braća Henson u junu izdaju novi album

Mnogi smatraju da je njegov najveći hit „Purple Rain“, za kojeg je dobio Oskara za originalnu pesmu u istoimenom filmu iz 1985. godine.