marizaMariza: Očekujte neočekivano
Portugalska fado pevačica Mariza kaže da 10. aprila na njenom četvrtom koncertu u Sava centru beogradska publika treba „očekivati neočekivano“.
-Nikad ne planiram koncert. Svaki nastup ima neki svoj početni redosled, ali to se uvek pomeri kad stanem na pozornicu. Mogu promeniti dosta stvari, jer koncert u stvari nije planirana stvar. Ljudi će videti i čuti što i na (upravo objavljenom) DVD-iju ‘Terra em concerto’. Biće dosta stvari sa poslednjeg albuma ‘Terra’, ali ko zna? Možda bude i nekih drugih stvari. Videćemo – kaže Mariza.
Kraljica svetskog fada na svojim koncertima znala je i da ponesena emocijama zaplače. Poznata je i po tome što zna da se našali sa publikom. Prilikom poslednje posete Beogradu šalila se na račun „mlake“ VIP publike u prvim redovima, a čak je silazila sa pozornice da se rukuje sa Beograđanima.
-U nekim mestima to ne mogu jer je pozornica dosta visoko, ali ako se ukaže prilika to uradim, pokažem: ‘Ha! Ja sam kao i vi, samo radim drugačiji posao’. Zadovoljstvo mi je ponovo pevati u Sava centru. Prošli put se nisam mogla rukovati sa svima, pa bilo je oko 4.000 ljudi, to je malo previše. Ali ako imam vremena da se rukujem bar sa nekima, to uradim. Tada pogledam ljudima u lica, da shvatim šta osećaju. To je zapanjujuće iskustvo – kaže Mariza.
Evropska turneja povodom još uvek aktuelnog, svetski izuzetno uspešnog albuma „Terra“ (2008) i nedavno objavljenog DVD-ija „Terra em concerto“, vraća u Beograd najbolju ambasadorku fada, specifično portugalske muzike, mešavine strasti, tuge, ljubomore i žalosti.
Beograđani će opet dobiti izuzetnu priliku da dva časa uživaju u fado biserima poput „Rosa Branca“, „Tasco de Mouraria“, „Meu fado meu“, „Feira de Castro“ ili „Beijo De Saudade“.
Najskuplje ulaznice po ceni od 2.700 vrlo brzo su razgrabljene i ostalo je još malo u prodaju ulaznica za 1.800, 2.200 i 2.500 dinara na blagajni Sava centra.
Povezana vest:  Prvi koncert Zvonka Bogdana u Zemunu