AP 2605 prize-14

Sutra finale 58. „Pesme Evrovizije“

Finale 58. „Pesme Evrovizije“ biće održano sutra u švedskoj Malme areni, kada će između 26 kompozicija žiri i publika izabrati pobednika ovogodišnjeg takmičenja. Za pobedu na 58. Evrosongu ove godine neće se nadmetati Srbija, jer se „Moje 3“ – Mirna Radulović, Nevena Božović i Sara Jovanović nisu plasirale u finale tog takmičenja.
U finalnoj konkurenciji su predstavnici Francuske, Litvanije, Moldavije, Finske, Španije, Belgije, Estonije, Belorusije, Malte, Rusije, Nemačke, Jermenije, Holandije, Rumunije, Velike Britanije.
Finalisti su i izvođači iz Švedske, Mađarske, Danske, Islanda, Azerbejdžana, Grčke, Ukrajine, Italije, Norveške, Gruzije i Irske.
Konačni redosled nastupa odredili su producenti, a potom ga je verifikovao izvršni supervizor takmičenja Jon Ola Sand.
Prvi put u istoriji finale Evrosonga će proći bez zemalja sa prostora bivše Jugoslavije. 
Na kladionicama i dalje prvo mesto zauzima Emeli iz Danske, zatim slede Norveška i Ukrajina, Grčka za koju će glasati veliki broj zemalja iz jugoistočnog dela Evrope, nalazi se na osmom mestu, dok je na poslednjem mestu Španija.
Kao i ranijih godina, žitelji svih 39 zemalja-učesnica ovogodišnjeg Evrosonga, među njima i Srbije, moći će sutra uveče da glasaju za svoje favorite među 26 finalista. RTS će od 21 čas prenositi poslednje veče „Pesme Evrovizije“, kada će se saznati domaćin sledećeg Evrosonga.

Povezana vest:  Počinje najveća muzička konferencija u regionu - KONTAKT - na više lokacija u Beogradu