Terraneo ProdigyTHE PRODIGY DOLAZE NA TERRANEO 2013!

Terraneo 2013. ponosno najavljuje novu turu izvođača koji će ove godine rasplesati i protresti Šibenik. Na vrhu spiska nalazi se jedno od najznačajnijih imena u istoriji elektronske plesne muzike – The Prodigy! Britanski sastav koji, uz Fatboy Slima i Chemical Brotherse, čini sveto trojstvo tzv. big beat podžanra elektronske plesne muzike, slobodno možemo nazvati miljenicima ovih prostora. U karijeri su prodali više od 25 miliona nosača zvuka, osvojili su mnoštvo nagrada među kojima se ističu dva puta osvojeni Brit Awards, tri puta MTV Video Music Awards, pet puta MTV Europe Music Awards, kao i dve nominacije za nagradu Grammy.
Devetnaest objavljenih singlova, od kojih su mnogi harali svetskim top listama i klupskim podijumima, uključuju: „Charly“, „Out of Space“, „Smack My Bitch Up“, „Voodoo People“, „No Good (Start the Dance)“, „Breathe“, „Firestarter“ itd. i nalaze se na ukupno 5 izdatih studijskih albuma i dve kompilacije. A kao što priliči sastavu koji radi energične i plesne dancefloor hitove, njihovi karakteristični live nastupi prava su eksplozija energije, nešto što još dugo ostaje u sećanju nakon što prođe jutarnji mamurluk…
Osim Prodigya, dosadašnjem lineupu Terranea 2013. pridružuju se još regionalne zvezde Dubioza Kolektiv, američki indie rock bend iz Clevelanda – Cloud Nothings, kultni underground sastav Darkwood Dub, hrvatski rap punk duo Krankšvester i odličan americana bend My Buddy Moose.
Tako do sad potvrđena imena Terranea 2013. čine: The Prodigy, My Bloody Valentine, Azealia Banks, Calexico, Dubioza Kolektiv, The Bots, Cloud Nothings, Darkwood Dub, Kawasaki 3p, Postolar Tripper, My Buddy Moose, Krankšvester, Svi na Pod i Icarus Down.
„Sa zadovoljstvom možemo reći da se i ove godine nastavlja saradnja s projektom Red Bull Music Academy, koji ove godine slavi 15. godišnjicu postojanja. Red Bull Music Academy stage se ove godine seli na otvoreni prostor na lokaciju na kojoj je prošle godine bio postavljen Aero stage. Imena Red Bull Music Academy izvođača objavićemo u sklopu iduće programske objave“,rekao je Luka Pavić, PR festivala.
MTV je regionalni medijski, marketing i PR partner Terraneo 2013 festivala.

Povezana vest:  Lana Del Rej ima novog dečka, ali još uvek živi s bivšim

TERRANEO BEACH
Jedna od glavnih novosti ovogodišnjeg Terranea je izlazak festivala na more, tj. na samu morsku obalu u područiju bivše kasarne Minerska, u kanalu sv. Ante, na samom morskom ulazu u Šibenik. ‘Na području bivše kasarne Minerska uredićemo plažu pod nazivom Terraneo beach, u sklopu koje će postojati ugostiteljski objekt, pozornica sa celodnevnim DJ programom, sve u Terraneo stilu. Terraneo beach zamišljen je kao centralno dnevno mesto za kupanje, druženje, opuštanje i zabavu svih posetitelja festivala kao i zainteresovanih posetitelja iz Šibenika i okoline.’ pojasnio je direktor festivala Tomislav Ricov. Zanimljivost u vezi sa navedenom kasarnom je da se u njoj snimala jedna od najuspešnijih hrvatskih komedija novijeg doba, film ‘Kako je počeo rat na mom otoku’.

Povezana vest:  Sara Jo sutra nastupa na World Prajdu u Kopenhagenu

EKOLOGIJA, DRUŠTVENA ODGOVORNOST I OSTALI PROGRAMI

‘U sklopu našeg eko-art programa, u junu ove godine ponovno ćemo organizovati konkurs za izradu plakata ekološke tematike, na koji će moći da se prijave kreativci iz cele regije, a najbolje radove predstavićemo na dvonedeljnoj otvorenoj izložbi u samom Šibeniku koju ćemo za vreme trajanja festivala prebaciti na samu festivalsku lokaciju’, rekao je PR festivala, Luka Pavić. ‘Takođe, u sklopu eko-smart programa, na Terraneu nas ponovno očekuju radionice, predavanja i projekcije o kojima će više govora biti uskoro’, navodi Pavić.
U sklopu programa društvene odgovornosti, Terraneo će i ove godine na festivalu zaposliti određeni broj nezaposlenih osoba, osoba s poteškoćama u razvoju te lečenih zavisnika. Ovakva praksa, započeta prošle godine, ima za cilj da osobama kojima je svakodnevni život otežan, omogućiti bar privremeno zaposlenje, kao i iskustvo koje im treba pomoći u procesu lakše integracije u zajednicu i društvo.

Povezana vest:  Zdravko Čolić večeras na Ušću, kapije se otvaraju od 18 časova

Uz objavu novih izvođača, u prodaju od utorka 14.05. kreće novi paket ulaznica po ceni od 65 evra. Ova cena ulaznica važi do iduće objave izvođača. Karte se mogu kupiti na svim prodajnim mestima Eventima u celoj Srbiji, ili online na www.eventim.rs. Nova objava izvođača planirana je za početak juna.
Takođe, u prodaji će se od utorka 14.05. naći i ulaznice za kamp, po istoj ceni kao i prošle godine – 30 evra sa uključenim boravišnim taksama. Cena kamp ulaznica ostaće ista do početka festivala.